Vi kommer att spela upp oss

Foto:Samone Klinteberg

För tio år sen var läget än värre för HIF i inledningen av Allsvenskan. Lindström var med då och är säker på att det kommer bli bättre. 

Lindström
Lindström har varit med om både toppar och dalar i karriären.

Man får aldrig ha en misstro till sig själv. Vi vet att vi har en styrka i laget och det är nu vi har chansen att visa alla hur starka vi är.” säger Mattias Lindström till Helsingborgs Dagblad. 

Det finns enligt Lindström bara en väg att gå när resultaten inte kommit. “Det handlar om att fortsätta tro på sig själv och laget man spelar för. När det går dåligt står folk i kö för att peka finger och berätta hur dålig man är. Det är samma sak när läget är tvärtom och det går bra.” 

Han säger att vissa spelare vill läsa allt som skrivs medan andra väljer att skärma av sig, själv anser han att det är nyttigt för honom att vara något av ansiktet och rösten utåt. Han trivs med det ansvaret och som veteran vet han hur han ska tackla frågorna.

“Har man ett favoritlag vill man alltid se bra prestationer och vi har själva sagt att vi ska vara ett topplag. Det kan vi inte ändra på bara för att vi haft en dålig start. De kraven får vi leva med och försöka leva upp till. En engagerad supporter är en bra supporter och för ett par år sedan hyllades vi på Terrasstrapporna inför 15 000 personer. Så kan man inte ha det varje dag på jobbet.” säger han till HD angående om han tycker det är för höga krav på HIF utifrån. 

Men han säger att just nu har man en bit kvar till topplagen i Allsvenskan men att han är övertygad om att de kommer spela upp sig under säsongen.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*