Roar är säker på sin sak

Foto: Bjarki Tordarson
Roar Hansen var ständigt ifrågasatt under sin tid som HIF-tränare. Numera återfinns han i Åtvidaberg. Foto: Bjarki Tordarson

HIF har inlett dåligt i årets allsvenska, minst sagt. Men Roar är säker på sin sak: “Den här gruppen är fanimej bra!”

Foto: Bjarki Tordarson
Roar är säker på att laget är på rätt väg.
Foto: Bjarki Tordarson

Roar Hansen är den många pekar på just nu när resultaten uteblir. Men själv försöker han ta lugnt på det som sker runt om klubben. “I det här läget är det viktigt att jag jobbar med truppen och är positiv och visar att vi har en väg framåt. Om sedan andra vill skriva annat och om fansen tycker vi är skitdåliga, då får de göra det.” säger han till Kvällsposten.

Han sticker inte under stol med att det som har hänt under de senaste sex månaderna i allmänhet och de senaste veckorna i synnerhet har påverkat laget. “Vi har rätt mycket gegga de senaste sex månaderna med dåliga prestationer i höstas, med svag ekonomi, med få nyförvärv, med korsbandsskada, med dödsfall. Vi kan inte hålla på och lägga mer tid på den geggan. Gör vi det riskerar vi att aldrig komma upp.”

Men han är säker på att gruppen är på rätt väg. “>Sista tio omgångarna förra året och hela försäsongen har vi jobbat med den här gruppen. Och vi är på rätt väg.” säger han till KvP.

De senaste förlusterna mot Elfsborg och Halmstad väljer han att bryta ner i två delar. Angående matchen mot Elfsborg så citerar han Erik Edman “Att förlora med 1–0 mot Elfsborg på deras hemmplan är ett normaltillstånd för HIF”, laget har vunnit en match i Borås på tio år.

Halmstads matchen däremot är en helt annan femma. “Då klabbar vi till det genom att släppa in ett så enkelt mål som vi gör efter tre minuter av andra halvlek. Vi sänker oss själva och höjer det blåa laget. Och det blåa laget bara växer och är bättre än oss sedan. Det är inget snack, men det är en psykologisk effekt som vi är starkt bidragande i.” säger tränaren.

Men nu väljer han att blicka framåt mot söndagens match mot tabelljumbon Mjällby. Han menar att laget kan inte ge upp efter fem omgångar bara för att resultaten inte kommit. “Gör vi det går det definitivt åt helvete.” Istället så menar tränaren att det är viktigt att jobba tillsammans och att fortsätta arbetet som man påbörjade under försäsongen när man tog in teambuildingkonsulten Peter Rehnström, som arbetat med klubben under 2011.

“Det är nu vi måste fortsätta tugga. Sedan är det klart att vi vill vinna fotbollsmatcher. Och det kommer om vi tillsammans gör vad vi ska i veckorna.”

Björn Velander BBL

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*