Kärnan återupptar sitt arbete efter paus

Efter händelsen den 30 mars beslutade HIF:s supporterförening, Kärnan, att ta en paus, för att samla energi och kunna bygga vidare på det arbetet som påbörjats. Idag meddelar Kärnan på sin hemsida att pausen nu är slut, och nu återgår Kärnan till arbetet igen.

För några veckor sedan gick vi i Kärnans styrelse ut med att vi la arbetet på is. Energin var slut och vi kände att vi hade fått en orimligt stor ansvarsbörda på våra axlar. Dessutom fick vi ägna mycket tid åt att bemöta falska anklagelser och onyanserad kritik.

karnanVi står fast vid att vi inte ser positivt på den utvecklingen, men vi väljer nu ändå att återuppta vårt arbete. Vårt budskap har nått fram och vi har fått tid att reflektera och samla kraft. Pausen blev betydligt kortare än vi planerat, men vi känner att vi fått nödvändigt andrum.

De senaste veckorna har vi också fått otroligt mycket stöd, både från medlemmar och från andra klubbars supportrar. Det vill vi tacka för.

Batterierna är inte helt laddade, men med hjälp av er medlemmar tror vi att vi nu kan hitta en väg tillbaka. HIF behöver oss mer än någonsin och våra medlemmar behöver oss. Vi ser också att det finns brister i HIF:s arbete med att skapa intresse kring klubbens matcher, på hemmaplan men framför allt på bortaplan. Matchen i Halmstad var ett fantastiskt tillfälle, den stundande cupsemifinalen i Malmö är ett annat. Vi vill, med de resurser vi har, försöka jobba för att locka publiken till Olympia och de bortasektioner vi besöker. HIF ska följas på plats, det är vår utgångspunkt.

Vi har idag beslutat oss för att vi kör bussresa till semifinalen i Malmö. Och vi har påbörjat planeringen inför hemmaderbyt den 8 maj och vad vi hoppas ska bli en av de största derbyuppladdningarna någonsin i Helsingborg. Mer info om detta kommer förhoppningsvis under veckan.

Tillsammans vänder vi den negativa trenden och vi är återigen beredda att gå i täten.

Styrelsen för Supporterklubben Kärnan

1 kommentar

1 trackback/pingback

  1. Veckan som gick – Solen skiner åter över Olympia : | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*