Nu vill Roar se mer energi

Nu hoppas jag att det ska vända. Men det kräver att killarna gör sitt jobb och visar mer energi än i de två senaste matcherna! Så ser Roar Hansen på kvällens uppgift när vi når honom strax innan det är dags för genomgång av dagens motståndare.roar27

Roar är missnöjd med hur spelarna sprungit i matcherna mot Djurgården och Norrköping och menar att där ligger förklaringen till att det bara blivit en av sex önskade poäng.

–  Vårt spel bygger på ett aggressivt försvarsvarsspel och ett snabbt anfallsspel. Om då killarna inte visar tillräcklig energi och löpvilja så fungerar det inte.

Eftersom HIF har ett bra facit mot Mjällby de senaste sju matcherna (en förlust, en oavgjord och fem segrar) så är givetvis bortalaget favoriter till seger ikväll.

–  Jo, så är det. Nu har vi kanske tappat en del av självförtroendet efter de två senaste matcherna men å andra sidan kanske inte Mjällby heller har så mycket. Sett till tabellplaceringarna så ska vi givetvis vara favoriter och om killarna presterar det jag vet att de kan så bör vi vinna.

–  Men fotbollen är inte alltid förutsägbar, vilket är tjusningen. Om man kunde säga i förväg hur alla matcher skulle sluta så hade man ju ständigt 13 rätt på tipset. Men då blev å andra sidan utdelningen inte mycket att ha.

–  Vad det handlar om är att spelarna ska gå ut och göra jobbet.

Roar har de senaste veckorna också påpekat att omsättningen i spelartruppen inverkat på prestationerna.

–   Jo, man brukar tala om att ta en match i taget, men jag föredrar att ta en träningsvecka i taget. När spelare försvinner och ska ersättas tar det ett slag att få maskineriet att fungera som man vill. Nu känns det bra.

Efter kvällens match har HIF en cupmatch i veckan mot Härnösand och sedan väntar Gefle. Tre matcher på en vecka.

–   Får man önska skulle det givetvis vara tre raka segrar, säger han skrattande.

bbl_roland_nordqvist

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*