Veckan som gick – Vecka 14

Spelarna under dagens träning Foto: Emil Carlsvärd

Fotboll, Svenska Cupen, Helsingborg - Halmstad

Att det var Allsvensk premiär förra veckan kunde väl knappast undgå någon. För HIFs del innebar det en delad pott på Guldfågeln efter att man ställt en tränare i målet, lånat in en dansk mittback och tagit över läktaren med ett bortafölje som heter duga!

En premiär är alltid en premiär och därför bör man ta det för vad det är. Dock tycker jag, och troligtvis många med mig, att 0-0 ,mot ett Kalmar förstärkta med bröderna Elm, är ett klart godkänt resultat – inte minst med tanke på förutsättningarna.

Foto: Bjarki Tordarson
DA tog steget in i buren igen
Foto: Bjarki Tordarson

Innan matchen hade nog knappast någon förväntat sig att vår svagaste lagdel skulle bli vår starkaste. Jag talar givetvis om de bakre regionerna. Med skador på såväl Pär Hansson som Matt Pyzdrowski klev Daniel Andersson ut och levererade ett målvaktsspel av den klass att vi knappt märkt att han la handskarna på hyllan för tre år sedan. Lägg därtill en 22-årig, dansk Divison 2 spelare, som gav oss ett mittbacksspel som hade platsat i betydligt större sammanhang än en Allsvensk premiär! Snacka om fingertoppskänsla av den gode Herr Larsson.

Åter igen måste jag hylla Kärnan och alla engagerade supportrar i och omkring klubben. Att förmå över 2000 supportrar att bege sig dryga 50 mil T/r är en bedrift i sig. Att dessutom göra det på Påskafton är ju i det närmaste otroligt starkt. Men det visar ju vilken glöd och vilket intresse det finns för vårt HIF. Jag hoppas verkligen att klubben tar tillvara på detta och bjuder tillbaka framöver.

Om vi var nöjda med A-lagets insats så finna där lite mer att önska av vårt U21 lag som efter 2-2 i premiären, mot Falkenberg, ställdes mot Malmö FF i årets första skånederby. Även om ”iff iff” kom med ett betydligt namnstarka lag så är ju 1-6 inga imponerande siffror. Då tog ändå HIF ledningen redan efter fem minuter genom Mohammed Ramadan. Nu får U21 laget en välbehövlig träningsperiod innan Göteborg kommer på besök nästa tisdag.

Foto: Bjarki Tordarson
Från U21-derbyt 2013
Foto: Bjarki Tordarson

Förre HIF-aren Abbe Khalili sköt säsongens andra mål när han öppnade målskyttet för sitt Mersin borta mot jumbon Balikesirspor. Hans kusin, Imad Khalili, ville inte vara sämre han utan på Långfredagen noterades han för ett mål och en assist när hans nuvarande klubb, Bani Yas, spelade 2-2 mot Ajman nere i Förenade Arabemiraten.

På Allt Om HIF har vi försökt oss på och tippa den Allsvenska sluttabellen. Ni är många som har haft synpunkter på tipset – inte minst på 1:a platsen! Ibland måste man vara realist även om det tar emot för ett HIF-hjärta när det skall tippas med fördel åt söder! I alla fall så ser vår sluttabell ut som följer:

1. Malmö FF
2. Elfsborgs IF
3. AIK
4. Helsingborgs IF
5. IFK Göteborg
6. BK Häcken
7. Djurgårdens IF
8. Örebro SK
9. Kalmar FF
10. Hammarby IF
11. IFK Norrköping
12. Åtvidabergs FF
13. Halmstads BK
14. Gefle IF
15. GIF Sundsvall
16. Falkenbergs FF

I veckan fortsatte också vår intervjuserie (Hallå där…) med fd HIF-profiler. I tisdags var det Hasse Eklunds tur att bekänna färg. Med tanke på morgondagens möte så kanske det kan finnas intresse av att läsa intervjun igen. Troligtvis så ser ni fram emot hemmapremiären lika mycket som Mr. Eklund himself.

Hasse%20Eklund

På fredag kommer ytterligare en intervju med en fd profil. Denna gången går vi tillbaka några årtionde till en spelare som levererade otroliga 120 mål under sina år i klubben. Tråkigt nog tog karriären slut redan i unga år men kärleken till HIF består…

Martin Klinteberg BBL

1 kommentar

  1. Så sant: spelare kommer & går men kärleken till HIF består, men skoj även g:a spelare håller sig ajour med HIF:s väl & ve…

    Jag & fyra kompisar var några av den stora HIF-massan som tog över Guldfågeln men det var onekligen en typisk premiär, där spelet på plan inte lämnade några större minnen (förutom Dannes superba insats & min namne i backlinjen) – så visst var det stödet till laget som var det mest positiva minnet och lär så vara även idag, om än vi också hoppas & tror på mål idag för “di röe”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*