Matchreferat Kalmar FF – HIF

Igår var det äntligen dags för allsvensk premiär. Det var ett HIF som kom till matchen utan sina två bästa målvakter men då klev målvaktstränare Daniel Andersson fram och visade att han fortfarande är en klassmålvakt. 

I ett kallt Kalmar spelade HIF igår sin allsvenska premiär. Supportrarna ställde verkligen upp för laget och skapade en härlig stämning på bortasektionen. Särskilt hyllad blev “Danne” som fixade sin comeback med bravur, han höll nollan och stod för flera bra räddningar.

Det var en väldigt händelsefattig match. HIF hade spelet stora delar av matchen men hade fruktansvärt svårt att skapa några riktigt heta chanser. Kalmar skapade inte heller mycket och så här i efterhand är det svårt att minnas ett enda bra läge från den först halvleken. Det stora utropstecknet från den första halvleken är den nya dansken Frederik Helstrup  som visade sig vara en riktig ledarfigur och stod för en inspirerande insats. Om han fortsätter så här så blir inte Peter Larsson så saknad som han varit tidigare.

Helstrup ska se till att konkurrensen ökar bland mittbackarna
Helstrup gjorde en klart godkänd debut.

I den andra spelade Kalmar upp sig lite och började ta över spelet. Det dröjde dock till sent i matchen innan den första riktigt heta målchansen kom. Först en nick som “Danne” gör en bra räddning på men sen kom det stora läget. Emil Krafth slarvar och ger Kalmar ett friläge, “Danne” kommer dock ut och gör en riktigt bra räddning.

För att summera matchen så var det en godkänd insats med ett bra försvarsspel men anfallsspelet fungerade inte alls och de få lägen som skapades var efter individuella prestationer. En godkänd premiär match men inte så mycket mer. Finns dock en hel del positiva saker att ta med sig så som en storspelande “Danne”, Landgrens comeback, Helstrups debut och inte minst bortaklacken.

Härligt att tillhöra Världens Vackraste Förening Foto: Samone Falkman
Supportrarna skapade en härlig stäming idag. 
Foto: Samone Falkman

Nu är det bara att ta nya tag och det är ny match redan på onsdag hemma mot Falkeberg. Förhoppningsvis kan vi fylla Olympia och skapa ett bra tryck samtidigt som säsongens första trea tas av våra rödblå hjältar.

 

Startelva: Daniel Andersson – Emil Krafth, Carl Johansson, Frederik Helstrup, Jere Uronen – Anton Wede, Darijan Bojanic (ut 81), Johan Mårtensson, Lalawele Atakora (ut 73) – Jordan Larsson (ut 78),  Astrit Ajdarevic

Inbytta: Boateng (73), Simovic (78) , Landgren (81) .

Övrig trupp: Kalle Joelsson (mv), Mattias Lindström, Victor Pálsson, Jesper Björkman

Spelarbetygen hittas här.

Albin.evertsson.BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*