Ledningen två gånger om räckte inte för HIF

Pär Hansson gjorde flera bra räddningar på övertid. Foto: Samone Klinteberg
Pär Hansson gjorde flera bra räddningar på övertid. Foto: Samone Klinteberg
Pär Hansson gjorde flera bra räddningar på övertid.
Foto: Samone Klinteberg

Omstart av allsvenskan, invigning av den nya arenan, helt fantastiskt väder i Göteborg och ett drömmål av Pálsson hjälpte inte när Helsingborg mötte Häcken borta.

Det var omstarten av allsvenskan och helsingborgarna kom till ett stekhett Hisingen där Göteborgslaget Häcken samtidigt invigde sin nya arena, Bravida Arena. Inför matchen talade lagets manager Henke Larsson mycket om dagens hetta och att man skulle försöka äga boll så man slapp springa och jaga mycket.

Ändå var det Häcken som inledde matchen bäst och ägde bollinnehavet i inledningen. Helsingborgarna försökte äta sig in i matchen och anfallsparet för dagen, Jordan Larsson och Robin Simovic, hittade varandra bra och skapade ett par bra lägen. Framförallt ett strax innan kvarten var spelad, då sköt Jordan ett kanonskott mot bortre krysset, skottet påminde en hel del om målet i cupspelet.

En stund därefter kom samme Larsson på framfart igen och lyckades hitta in till Simovic som sköt om bollen i nättaket. Helsingborgs IF skrev därigenom in sig i historieböckerna som första lag att ha gjort mål på Bravida Arena. Ledningen, och glädjen, blev dock kortvarig för Häcken kom att kvittera ledningen efter att anfallaren Alexander Jeremejeff spelat fram Simon Gustafsson i straffområdet.

Det var en bättre inledning på den andra halvleken och HIF var det laget som var mest bollförande och styrde tempot på matchen. När man har momentum i matcherna så gör man lite vad man vill och från ingenstans följde mittbacken Peter Larsson med upp i ett anfall. Peter Larsson nickade ner bollen till Victor Pálsson som drog till med en riktig kanon och HIF-arna tog ledningen på nytt.

Häcken kom igen, detta efter en hörna från höger där de genom ett kortpassningsspel i straffområdet lurade bort hela Helsingborgsförsvaret och den tidigare Malmö-spelaren Jasmin Sudic kunde skjuta in kvitteringen. Göteborgarna fortsatte och utdelningen skulle komma för deras del, bollen rullade in till anfallaren Alexander Jeremejeff som iskallt la upp bollen i krysset.

Även om HIF-arna tryckte på för en kvittering i slutminuterna räckte det inte till, istället får man vara tacksam för att Pär Hansson såg till att det inte rann iväg i siffror. Målvakten svarade för flera bra räddningar under övertidsminuterna.

Dagens plus: Kioskpersonalen vid bortapubliken bar HIF-ställ. Bra där Häcken!

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Tungt att ha ledningen 2 ggr om och sen inte få med sig något från premiärbesöket på Häckens nya arena – men å andra sidan som både Henrik & Peter Larsson säger (samt Pär) alldeles för mycket slarv för att det skulle bli något, när hemmalaget hade så pass många chanser att göra mål på – så där är att slipa på vid träningarna i veckan som kommer inför DIF…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*