Veckan som gick – v20

I skuggan av vårt spellediga A-lag har både U21-laget och Akademin varit igång med respektive seriespelande. Krafth och Uronen går en kamp mot klockan och på HD:s insändarsidor är HIF och deras publiktapp ett hett samtalsämne. Här har ni veckan som gick…

 

Att Akademin haft en tuff inledning har väl ingen missat? Skador och sjukdomar har ställt till det för vårt unga lag som igår åkte på en svidande 0-3 förlust mot Vinberg. Tidigare i veckan var det dessutom dags för säsongens första derby när man begav sig till Höganäs.

Foto: Bjarki Tordarson
Erik Edman summerar Akademins säsongsinledning
Foto: Bjarki Tordarson

Det tog bara 11 minuter sen var hemmalaget i en 2-0 ledning som man aldrig släppte. Slutresultatet skrevs till 3-1 efter att Akademin reducerat i den 68:e minuten. Läs om matchen här och i Albin Evertssons intervju med Erik Edman kan ni även läsa om hans tankar inledningen av säsongen.

Trots att 1-0 kom till efter ett missförstånd mellan Matt Pyzdrowski och Jesper Björkman så var det just de båda herrarna som kom undan med bäst betyg i U21 lagets förlustmatch mot Elfsborg. När slutsignalen ljöd så stod det 2-0 på tavlan och Tomas Turessons gäng fick inkassera ännu en förlust.

Jere Uronen dras med en bristning i baksidan av ena låret. Backkollegan Emil Krafth har en längre tid dragits med ryggproblem. Båda spelarna går en kamp mot klockan men kan vara aktuella för en plats mot Elfsborg. Mittfältaren Anton Wede har en längre väg tillbaka efter bristningen i låret som han ådrog sig i samband med bortamatchen mot Halmstad. Där räknar men med ytterligare några veckors rehab.

Jere Uronen är en av de spelare som går en kamp mot klockan Foto: Samone Klinteberg
Jere Uronen är en av de spelare som går en kamp mot klockan
Foto: Samone Klinteberg

Annars skall det bli kul att Allsvenskan drar igång igen. Fem omgångar kvarstår innan sommaruppehållet och för HIFs del så är det två viktiga matcher som står på menyn den närmsta tiden. Först Elfsborg (borta) på onsdag och sen ”publiklaget” Hammarby hemma den 25 Maj. I mina ögon en match där vi har allt att vinna och en match – där vi har allt att förlora. Dock på två helt olika plan…

Mot Elfsborg går vi ut som ”underdogs” och ev poäng på platsmattan i Borås får ses som en ren bonus med tanke på det vacklande spelet de senaste veckorna. Dock tror jag att det är precis en sådan här match som HIF behöver för att studsa tillbaka

Tankarna är manga om hur man få tillbaka publiken till Olympia  Foto: Bjorn Wijk
Tankarna är manga om hur man få tillbaka publiken till Olympia
Foto: Bjorn Wijk

Vad gäller Hammarby så handlar den matchen inte enbart om att försöka vinna på plan utan, minst lika mycket, att vinna tillbaka publiken till Olympia. Diskussionerna går heta på HDs debattsida om allt från alkoholförbud till ödmjukhet från klubbens sida för att publiken skall återvända. Där finns givetvis inget facit utan det är upp till var och en att bedöma om HIF har en tillräckligt intressant produkt för att man skall vilja ta sig till Olympia.

Bajen räknas som en av Allsvenskans stora publiklag och borde locka minst 10 000 till Olympia en måndag i slutet av Maj. Gör man inte det så måste nog HIF verkligen ta en funderar på hur man skall agera för att åter vinna mark som NV Skånes stora publiklag.

Jag är definitivt på plats…förhoppningsvis även du?

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*