Veckan som gick – v 7

Det går framåt i Helsingborgs IF. På planen är man fortfarande obesegrade, trots tufft motstånd I Danmark, och utanför verkar det som att man äntligen har hittat Claes Ohlssons efterträdare i den 66-årige Sten-Åke Tjärnlund!

Att Sten-Åke är rätt man för jobbet är det upp till medlemmarna att bestämma på årsmötet i Mars. Dock är den fd näringslivsdirektören valberedningens förslag till att ta över ordförandeskapet. Tjärnlund verkar ha en sund inställning till uppdraget när man får läsa uttalande som ” – Jag vill bidra till att HIF:s inre organisation och ekonomi utvecklas långsiktigt och skapa trygghet och stabilitet”. Tjärnlund låterockså oss förstå att ”ekonomin går före fotbollen” vilket torde vara sunt med tanke på HIFs balanskonster de senaste säsongerna med utförsäljning av spelarrättigheter mm.

Å andra sidan var det ju inte så många år sedan som företrädaren Claes Ohlsson gjorde snarlika uttalanden och betonade att han minsann kunde ”bidraga med sin erfarenhet vad det gällde att skapa en trygg ekonomi”. Med facit i hand så vet vi ju att Claes inte var någon hejare på siffor (förutom att möjligtvis dölja dom) men hans efterträdare verkar vara en respekterad person inom Helsingborgs näringsliv så här är det tummen upp från flera håll!

 

Sten- Åke Tjärnlund föreslås bli näste HIF-ordförande Foto: HD
Sten- Åke Tjärnlund föreslås bli näste HIF-ordförande
Foto: HD

För övrigt så lämnar ju även Andreas Jakobsson styrelsen pga tidsbrist. Hans efterträdare blir (om allt går rätt till vid årsmötet) Anette Colin Lövgren. Dels spännande att hon tillhör det kvinnliga släktet men, framför allt, att hon är ekonom och kommer kunna hjälpa styrelsen att räkna på såväl höjden som tvären!

När vi ändå är inne på ekonomin så är den uppenbarligen fortsatt osäker för HIF. En som får känna på detta är naprapaten Magnus Svärd som nu får lämna sin tjänst efter drygt ett år som anställd. Det ekonomiska utrymmet finns helt enkelt inte för fler än fyra personer och samtliga platser är idag fyllda i det medicinska teamet.

Foto: Bjarki Tordarson
Mohamed Ramadan i Akademilagets tröja
Foto: Bjarki Tordarson

Dock hindrar inte pengarna Henrik Larsson från att forma sin trupp. I veckan stod det klart att Mohamed Ramadan återvänder till klubben efter några år i exil. Den 23-årige anfallaren kom ju till HIF redan 2010 efter imponerande spel i Kvarnbys Division 2 lag. Nu blev ju inte tiden som Helsingborg riktigt som man hoppats på men efter utlåningar till Ängeholm och Akademin samt spel med IFK Malmö så får Ramadan chansen igen.

Att det kommer bli tuff konkurrens på mittfältet i år är det inget snack om. Detta är något som Elias Andersson fått erfara och nu lånas han ut till Varberg BoIS i Superettan. Hallänningarna har varit tydliga med att de ser Andersson som en viktig spelare och löfte om mer speltid lockar givetvis Elias som lagkapten ledde U17-landslaget till VM-brons förra säsongen!

Marcus Nilsson återvänder till Kalmar Foto: HD
Marcus Nilsson återvänder till Kalmar
Foto: HD

Att det inte blir HIF för Marcus Nilsson däremot stod klart för några dagar sedan. Har ni missat övergången så kan ni läsa intervjun med Mackan här. Vill ni få lite koll på Imad Khalili, som numera är klubblös, så lyckades vi även få tag i honom förra veckan.

Annars är det på planen som HIF levererar. I lördags spelade man säsongens fjärde träningsmatch och efter 2-2 är Henrik Larssons skapelse fortfarande obesegrade. Även om det var lite ”hönsgård” i försvaret emellanåt så njöt man länge av Jere Uronens vänsterspark som höll förlustnollan intakt. En artikel om matchen mot Vestsjälland läser ni här och närmast är det lite varmare väder som väntar våra HIFare när de nu drar till Portugal på träningsläger.

Tanken är att HIF skall spela en träningsmatch på lägret men , vad vi förstått, är inget motstånd ännu klart. Däremot närmar sig cupmatcherna och till det facila priset av 50 kronor kan du bli ägare till en biljett till någon av matcherna. Dessutom blev det ju klart att en ev kvartsfinal (14 alt 15/3) kan spelas på Olympias gräsmatta men att de båda övriga matcherna får genomföras på Olympiafältets konstgräs.

Blir det en fortsättning I HIF för Smarason? Foto:Samone Klinteberg
Blir det en fortsättning I HIF för Smarason?
Foto:Samone Klinteberg

Innan jag stänger butiken för denna gången så måste jag bara lyfta Bjarki Tordarsons text om Arnor Smarason. Till isländsk media antyder Smara att han kan tänka sig att forsätta som högerback. Kanske är dörren inte helt stängd I HIF?

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*