Hallå där Christoffer Andersson…

När jag, för någon vecka sedan, stod där på Olympiafältet och bevittnade ett HIF, modell 2015, som krossade Kalmar med 3-0 så kom jag på mig själv att sakna något. 579 matcher och tre decennier i den röda tröjan sätter sina spår.

I januari 1996 kom han till HIF och spelade sin första A-lagsmatch samma sommar mot moderklubben Nybro IF. Den allsvenska debuten skedde året därpå, den 22 oktober (fyra dagar efter 18-årsdagen), borta mot IFK Göteborg i säsongsavslutningen.

Foto: Bjarki Tordarson
Det är någon som saknas under årets försäsong
Foto: Bjarki Tordarson

Väldigt få fotbollsspelare har klarat av att bemästra så många positioner som Christoffer Andersson gjort och fortfarande gör. Troligtvis är det just den anledningen som gjort Stoffe unik och även inneburit att han tillhör den exklusiva skara av HIFare som gjort över 500 matcher för klubben. Tränare har kommit och gått men Christoffer Andersson har bestått!

På meritlistan finns två SM-guld, tre cupguld, två Supercuptitlar och ett antal internationella matcher i Champions League, UEFA Cupen och Europa League. Under Stoffes proffsäventyr, i Lilleström (Norge) och Hannover (Tyskland), kvalificerade sig HIF aldrig för spel i Europa. Under ikonens tid i klubben spelade man 58 matcher i Europa varav Stoffe deltog i 55.

Förhoppningsvis är det inte ett ont omen att Christoffer nu valt att fortsätta skriva historia om än något längre norr ut. I höstas stod det klart att Stoffe inte skulle få förlängt i HIF och det tog inte lång tid innan Allsvenska Halmstad BK skrev ett kontrakt med 36-åringen.

AOH fick tag i den nyblivna Hallänningen (fast boendet är givetvis kvar i Sundets Pärla) för att kolla av läget

Även om du nyligen lämnat – hur minns du din tid i HIF?

  • Mestadels fantastisk även om det var en del ”höga berg och djupa dalar” under mina år i klubben.

 

De bästa minnena från dina, dryga tre decennier, i klubben?

  • Där finns oerhört mycket att ösa från men om jag ska nämna två så måste det bli Danne (Andersson) på terasstrappan efter guldet 2011, och San Siro Svens straffräddning mot Inter. Fantastisk minnen som jag alltid kommer att bära med mig!

 

Stoffe har firat många mål under sina år i HIF
Stoffe har firat många mål under sina år i HIF

Följer du fortfarande HIF?

  • Ja självklart! Inte minst beroende på att jag bor i Helsingborg och att jag, med Halmstad, spelar i samma serie som HIF. Sen har jag givetvis fortfarande kontakt med flera av spelarna i laget.

Hur ser planerna för framtiden ut?

  • Nu skall jag först påbörja min 16:e Allsvenska säsong och försöka göra det så bra jag bara kan i HBK. Sen funderar man självklart på en ev tränarkarriär i framtiden.

 

Tack för din tid Stoffe och vi på AOH ser fram emot att få se dej på Olympia igen – kanske redan den 8 Mars då lagen möts i Svenska Cupen!

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*