Veckan som gick – v 18

Intensivt matchande med blandade resultat. En fd sportchef som går mot ett toppjobb på andra sidan sundet. Sen har Allt Om HIF fått en ny medarbetare! Detta är lite av det saker som hände under förra veckan i HIF-världen!

Pálsson gjorde en mycket bra match och var bästa HIFare ikväll. Men det hjälpte tyvärr inte. Foto: Mats Roslund
Victor Pálsson gjorde en mycket bra match och var bästa HIFare igår. Men det hjälpte tyvärr inte.
Foto: Mats Roslund

Vilken HIFs “plats” är i årets Allsvenska blev väldigt tydligt under veckan som gick. Tre matcher spelades med två förluster och en seger som facit. Att förlusterna kom mot lag som Göteborg och Malmö är inte helt oväntat. Detta är två lag som, sett till förutsättningar som ekonomi och trupp, skall vara bättre än HIF och våra insatser vittnar ändå om att vi inte är så långt ifrån dessa förmodade topplag.

Med det konstaterat så blir man dess oroligare efter veckans enda seger. Den mot “bottenlaget” Sundsvall. Detta var en match som HIF bara skulle vinna och visst inkasserade vi tre poäng mot Norrlänningarna. Men det kunde blivit en! Det kunde tom blivit noll! VI imponerade inte och, i sanningens namn, var bortlaget närmre 1-1 än VI var 2-0. Men alla segrar räknas och vem minns insatsen när vi väl summerar den Allsvenska tabellen 2015?

De tre poängen mot Sundsvall blev veckans enda glädjeämne -  på planen Foto: Bjorn Wijk
De tre poängen mot Sundsvall blev veckans enda glädjeämne – på planen
Foto: Bjorn Wijk

Mot Göteborg var HIF helt bortspelade under de inledande 20 minuterna och hemmalaget kunde gå till pausvila med 2-0 ledning. I går var HIF det förande laget under samma inledande 20 men även här gick vi till pausvila med underläge 2-0. I samtliga fall ( utom Malmös 1-0) har det handlat om individuella misstag. Här har verkligen Henrik Larsson något att jobba på…

På Allt Om HIF letar vi alltid nya medarbetare. I veckan anslöt Björn Wijk till vårat gäng. En fotograf med förkärlek för sport som kommer bjuda på många härliga bildspel framöver. Är du, precis som Björn, nyfiken på AOH och duktigt på att fotografera/skriva – tvekan inte att höra av er till kontakt@alltomhif.se

Vår Akademi nådde oavgjort i den svåra bortamatchen mot Tenhult. Men det satt långt inne. Inte fören i den 92:a minuten kom kvitteringen genom Vlad Madaras. Närmast väntar Kortedala hemma på lördag. En perfekt uppladdning inför det Allsvenska mötet med Gefle.

Foto: Bjarki Tordarson
Jesper Jansson – numera i FCK
Foto: Bjarki Tordarson

I veckan stod det även  klart att HIFs förre sportchef, Jesper Jansson, utsetts till Head of scouting för FC Köpenhamn. Jansson lämnade HIF under uppmärksammade former förra året. Nu har han alltså hittat ett nytt jobb på den danska sidan. Extremt roligt för Jansson som, med rätt förutsättningar, säkerligen kommer sätta FCK högst på den Skandinaviska kartan framöver.

Till sist en stilla undran efter den senaste veckans insatser – Vad var anledningen till att HIF skickar, en av försäsongens bättre, till Ryssland och samtidigt plockar in en “avsomnad” bänkspelare från Belgien för att lyfta HIF. Oavsett vad man kan tycka om Smarasons insatser under sin tid i HIF så besitter han en unik egenskap som jag saknar hos en del spelare i dagsläget – hjärta för HIF!

Mot tre poäng – mot NYA Södra Stå! Vi ses på Olympia

Martin Klinteberg BBL

1 kommentar

  1. Jo, Smarason gjorde det bra på en ovan position som högerback men svaret lär stavas kosing: medan hans lön går direkt på HIF:s budget tar Standard Liege hand om Astrits stora kakbit av hans lön – sen delar de också något annat och det är en väl skiftande grad vad gäller högstanivå på sitt spel: höga toppar men också ofta djupa dalar i matcherna…
    Men det är klart om Emil skulle försvinna ut i Europa i sommar & Arnar är pigg på att fortsätta på denna för honom numera inte helt ovana position, bör det väl ha frigjorts en lönepott i budgeten (om den nu räcker vill säg…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*