Bryt ihop, kom igen och rikta blickarna framåt

Foto: Bjorn Wijk
Pálsson gjorde en mycket bra match och var bästa HIFare ikväll. Men det hjälpte tyvärr inte. Foto: Mats Roslund
Pálsson gjorde en mycket bra match och var bästa HIFare. Men det hjälpte tyvärr inte.
Foto: Mats Roslund

Gårdagen gav svar, både om HIF och antagonisterna Malmös ekonomi efter europaspelet, för det är tack vare den som laget kunnat knyta till sig de klasspelarna som verkligen var den stora skillnaden i skånederbyt.

Igår var det derby, med allt vad det innebär. Som Lundapåg är man van vid gliringar, såväl inför som efter derbymatcherna – i synnerhet om det är “fel lag” som gått vinnande ur striden. I de fall då “di öre” vinner är jag rätt flitig på utdelande av gliringar själv – även om jag gärna profilerar mig själv som en väldigt god vinnare. Men efter matchen igår kan inte ens den enögde supportern förneka att Malmö var storleken större, och den störste skillnaden var “profilvärvningarna”, hatten av för dem!

Inför matchen spekulerade tidningsexperterna i huruvida Henke skulle mönstra en defensiv elva eller inte, precis som Halmstad försökte med mot Malmö senast men inte lyckades stå emot pressen. Herr Larsson valde en annan taktik och satsade offensivt. Under delar av matchen visade det sig vara ett bra val, men Malmö anno 2015 är för bra, på tok för bra. Frågan är vem som kan rå på dem i årets allsvenska, i enskilda matcher förmodligen många men sett över 30 omgångar förmodligen ingen.

Foto: Bjorn Wijk
Henrik Larsson gjorde sitt första derby som manager för HIF. Foto: Bjorn Wijk

Vad fanns det då för positivt att ta med sig från Swedbank Stadion, i mina ögon en hel del faktiskt. Victor Pálsson visade både hjärta och klass i mittförsvaret och blockerade flertalet skott som bidrog till att siffrorna aldrig skenade iväg. Pär Hansson visade också stundtals prov på tidigare års form, Robin Simovic för göra mål mot sin moderklubb och förlängde årets målsvit, och Ema Boateng visade under sitt inhopp att han står och knackar på dörren till startelvan.

Tycker egentligen inte att där finns några skäl att stirra sig blind på gårdagen, ta lärdom och gå vidare med den istället. På lördag väntar någonting historiskt på Olympia, och det är inte motståndarna Gefle jag syftar på. Nya Södra stå skall invägas och under hela veckan hoppas undertecknad att se #TaMigHem trenda på Twitter. Det blir en fest, dessutom sent på lördagskvällen, hoppas inte att den sena avsparkstiden drabbar ett redan sargat publiksiffra – men det kan man motarbeta tillsammans, kom dit!

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Nä, men med tanke på att det var först idag jag fattade att speltiden är först kl.18 så är det dessvärre inget gott omen: säkert många som redan planerat in annat för kvällen, och om det nu är Springtime som spökar så borde väl detta varit känt för klubben bra mycket tidigare?
    Då kunde man ju försökt byta speldag eller tidigarelagt avsparken istället som jag tror ställt till det mindre – enda positiva med denna flytt är att jag & några bekanta kan käka på Olympia innan match…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*