Veckan som gick – Tack Mr Appiah!

Blir det en faktura till HIFs marknadsavdelning från gänget bakom Kärnan?

 

Kärnan och Akwasi Appiah! Där har ni två namn för dagen som vi bör sända en extra tanke till efter gårdagens viktiga seger. Kärnan för sitt fantastiska arbete med att fylla Olympia via #JagÄrHIF kampanjen och Ghanas förbundskapten för att han uppenbarligen inte ser samma kvaliteter i David Accam som övriga fotbollsvärlden

För visst kände vi, drygt 10 000 på läktaren, en lättnadens suck när Accam byttes in redan i den 18:e minuten. Det här skulle lösa sig. Nu har vi ju Allsvenskans bästa spelare på planen. Uppenbarligen spred den känslan sig även i vårt hemmalag som plötsligt började rulla boll och skapa chanser som vi saknat de senaste matcherna. Det visar väl ändå vad en enda spelare kan betyda för ett lag!

Skyttekung Adelstam fortsätter att leverera i Akademin
Skyttekung Adelstam fortsätter att leverera i Akademin

På tal om ”en enda spelare”. Mattias Adelstam har gått fram som en ångvält för vårt, i övrigt, unga Akademilag. Att hans rutin är ovärderlig är det väl knappast något snack om. När 32-åringen var avstängd, i derbyt mot Eskilsminne, stod Akademin för säsongens bottennapp. 1-6 i baken och tappad serieledning. I helgen var Adelstam tillbaka när man mötte Råslätt (seger 3-2) och levererade två mål och en assist! Snacka om att hans rutin är ovärderlig i det unga laget som nu hankar sig kvar i toppstriden!

Undrar om de här pågarna är medvetna om vilken lirare dom missar i sommarens VM?
Undrar om de här pågarna är medvetna om vilken lirare dom missar i sommarens VM?

Annars har veckan mest handlat om övergångsspekulationer vilket kanske inte är helt oväntat när vi närmar oss sommaruppehållet. Loret Sadiku skall vara på väg till Lazio för dom har en Albansk sportchef och Abbe Khalili skall vara på väg till mff för dom har en avundsjuka gentemot HIF som inte går av för hackor! Självklart vill alla lag ha en HIFare i sin trupp – vem skulle inte vilja det? Ja – förutom Akwasi Appiah då men det är vi alla nog mest glada över efter gårdagens uppvisning!

Blir det en faktura till HIFs marknadsavdelning från gänget bakom Kärnan?
Blir det en faktura till HIFs marknadsavdelning från gänget bakom Kärnan?

Som jag nämnde i inledningen av min text så måste vi sända en tanke till supportergruppen Kärnan. Efter att man blivit bespottade från alla håll och kanter under våren så är det faktiskt dom som numera driver HIFs marknadsavdelning. Maken till raket genom sociala medier som #JagÄRHIF kampanjen blev är sällan skådat. De senaste veckorna har man inte scrollat många minuter i sina twitter och facebook flöden innan man kunnat fästa blicken på den vackra logga. 10093 personer dök upp på Olympia igår. Självklart hade HIF dragit sitt strå till stacken med ett ”Rio Nalle” event och vädergudarna gjorde sitt med solsken fram till matchstart. Men jag föreslår ändå att Kärnan börjar skicka fakturor till HIFs marknadsavdelning med tanke på det jobb som föreningen lägger ner!

Jere Uronen, Calle Johansson, Emil Krafth och Jesper Björkman i gårdagens backlinje! Och ändå gnäller Zlatan om att det bara är mff som släpper fram ungdomarna! Spela fotboll kan den gode Ibra men om någon av hans rådgivare visar honom hur man googlar på nätet så kanske han funderar en extra gång innan han uttalar sig om svensk fotboll framöver!

Imad Khalili - snart på en Allsvensk arena nära dig! Foto: Bjarki Tordarson
Imad Khalili – snart på en Allsvensk arena nära dig!
Foto: Bjarki Tordarson

Nu tar HIF en välbehövlig semester och man gör det som serienia. Sett till målsättningarna självklart ett misslyckande men vänder och vrider man lite på siffrorna så är allt kanske ändå inte bara elände. 15 omgångar återstår och vi har SEX poäng upp till en fjärdeplats. Dessutom startar allsvenska om den 6 Juli då laget åker upp till Göteborg. På ena sidan May Mahlangu och på andra sidan David Accam! Jag vet definitivt vilket lag jag kommer att sätta mina slantar på…

Vi hörs

Martin Klinteberg BBL

2 kommentarer

  1. Imad Khalili får inte spela mot Göteborg och Gefle. Han är klar för HIF först när transferfönstret öppnar 15 juli.
    Att det blev bättre och mer rörligt anfallsspel berodde nog inte bara på Accam. Smarason på topp bidrog i stor del till det. Hoppas Roar slutar med att ha långsamma targetspelare som toppforwards.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*