U21-laget åker till Göteborg

Foto: Bjarki Tordarson

A-laget har spelat klart inför VM men i eftermiddag åker Erik Edman och U21-laget till Göteborg för att ta sig an IFK Göteborg. 

Foto: Bjarki Tordarson
Måns Lagmark får chansen i målet för U21-laget idag.
Foto: Bjarki Tordarson

Det har ju varit ett månadslångt uppehåll för U21-laget, anledningen till detta är att man tidigarelade vissa matcher så man skulle få en bättre träning inför Svenska Cupen och sen har ju givetvis det pressade spelschemat för A-laget gjort sitt till säger Erik Edman. Vissa matcher har fått ändras men bland annat hemma matchen mot Malmö, säger Erik, kommer spelas under Akademins regi. Så det kommer dyka upp datum framöver.

I och med att Andreas Linde blev inkallad till U21-landslaget, där man fått ett sent återbud från Örebros Jakob Rinne, så blir det Måns Lagmark, till vardags i Akademin, som får chansen. Vilket blir en utmaning som han kan ha nytta av i framtiden menar Edman.

Foto: Bjarki Tordarson
Edman tror att HIF kommer klättra i tabellen i höst.
Foto: Bjarki Tordarson

Jag passade på att fråga om vad Erik tyckte om A-lagets insats så här långt.
“Jag personligen tycker har presterat bra i flera matcher, ibland har vi fått med oss poäng och ibland inte. Serien är fortfarande relativt ung och många möjligheter väntar under sommar och höst, slutligen brukar sanningen komma ikapp, och då tror jag vi kommer ha en högre tabellplacering än just nu!” säger han.

För U21-lagets del ligger man på näst sista plats i tabellen med bara Halmstad en poäng bakom sig, dock har man två matcher till godo på hallänningarna.

Matchen i morgon spelas klockan 17.00 på Hjällbovallen i Göteborg. Så har ni vägarna förbi eller är i närheten så sväng inom och heja fram di röe. Inträdet är som vanligt gratis.

Startelvan: Måns Lagmark – Fredrik Widlund, Vlad Madaras, Måns Ekwall, Gustaf Jarl – David Svensson, Alexander Achinioti-Jönsson – Elias Andersson, Ema Boateng, Daniel Nordmark – Anton Kinnander

Avbytare: Philip Vo-Van, Axel Grahn, Niklas Svensson, Mattias Freij, Jonathan Larsson.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*