Veckan som gick – In Santos we trust…

Förra vecka skrev jag en del om det forwardsbestånd som HIF fogar över under våren. Efter den knappa segern mot Ljungskile var det många som höjde på ögonbrynen och menade att ett anfallslån under några månader  är ett måste om vi skall kunna vara med och fightas på allvar. Efter 5-0 seger i lördags är det nog inte lika många som tvivlar på HIFs offensiv!

Låt gå för att det handlade om en match mot ett divison 2 lag men då skall man ha klart för sig att Torslanda smiskade Syrianska i förra omgången och att gårdagens match på Valhalla IP säkerligen var årets händelse för Göteborgslaget.

Alvaro visar mästartakter redan tidigt på säsongen Foto: Samone Falkman
Alvaro visar mästartakter redan tidigt på säsongen
Foto: Samone Falkman

Att Alvaro Santos kan göra mål det vet vi sedan innan. Vi som har följt laget under försäsongen vet också att den brasilianske anfallaren sett väldigt pigg ut i träningsmatcherna. Med sina tre mål mot Torslanda visare Santos att han blir att räkna med i årets Allsvenska. Jag kan inte se hur Roar skall kunna fortsätta med att bänka honom utan startplatsen skall vara Alvaros från och med nu! Sen hoppas jag att Roar ger Anton Kinnander chansen mot Syrianska. I och med att Ljungskile och Syrianska spelade 1-1 igår så är ju HIF, mer eller mindre, helt klara gruppsegrare och då kan vi självklart kosta på oss att låta våra ungdomar prova på spel i en tävlingsmatch!

Landskampsuppehållet innebar bla att Erik Edman kunde mönstra ett riktigt intressant lag när U21orna skulle ta revansch efter den inledande förlusten mot Kalmar. Med namna som Alvaro Santos, Walid Atta och Abbe Khalili i startelvan så blev Halmstad en mumsbit för vårt andralag. 5-1 var, enligt vår skribent Björn Velander, i underkant och det är ju ett positivt tecken så här tidigt på säsongen!

Bye Bye Walid Foto: Samone Falkman
Bye Bye Walid
Foto: Samone Falkman

På tal om Walid Atta så har den mannens kringflackande efter en ny klubb nästan varit lika underhållande som MayGate. “Det första året var fantastiskt med Champions League och Europa League. Det var en fin säsong för mig, laget och klubben att nå europaspel”.  Efter turer till både Portugal, Schweiz och Norge i jakten på en ny utmaning så hamnar alltås Atta slutligen i Real Mad…eh..Häcken! Härligt med ambitioner och nytändning Walid!

Då Jere Uronen missade Finlands möte med Ungern då han skadade sig (bara en sträckning) och Emil Krafth limmades fast på den svenska avbytarbänken så stod vårt hopp till Gustav Jarl och, den sent inkallade, Måns Ekvall. Det svenska U19 landslaget åkte dock på däng mot Island efter två tidiga utvisningar. HIFarna fick dock mycket beröm av förbundskaptenen, Tomas Turesson, var av Ekvall var den som imponerande mest.

Måns Ekvall imponerar i U19 landslaget Foto: Bjarki Tordarson
Måns Ekvall imponerar i U19 landslaget
Foto: Bjarki Tordarson

Till sist så får vi ju inte glömma den historiska landskampen mellan Kosovo och Haiti. Matchen i sig var kanske inte så rolig med tanke på 0-0 resultatet men det är ju ändå en match som skriver in sig i fotbollshistorien. För HIFs del innebar det att vi hade två spelare på plats på Adem Jashari Stadium! Inför 17 000 åskådare fick Loret Sadiku och Ardian Gashi  debutera för sitt Kosovo i landets första sanktionerade landskamp efter utbrytningen från Serbien 2008.

13 Mars klockan 18.30 på Sundspärlan och 16 Mars klockan 15 på Olympia. Två extremt viktiga datum. Årsmöte och cupavancemang på samma vecka – ibland är livet bara så där gott!

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*