Santos frälste HIF

Foto: Bjarki Tordarson

Torslanda IK – Helsingborgs IF

0-5(0-1)

Valhalla IP Göteborg

Foto: Bjarki Tordarson
Álvaro avgjorde matchen
Foto: Bjarki Tordarson

Precis som i mötet med Ljungskile stod man lite på hälarna i början av matchen. Vilket gjorde att Torslanda kom med bra i spelet. I den sjunde matchminuten tog Boateng bollen med sig in i banan från sin högerkant och slog den till Christoffer Andersson som slog in en hög boll som vred sig ut från målvakten som kom lite på mellanhand och Álvaro hade inga problem med att nicka in 0-1.

Strax efter så var Torslanda framme och hade ett farligt skott strax utanför Pär Hanssons vänstra kryss, men det var ett skott som Hansson hade ganska bra koll på. Målet gjorde inte så mycket för spelet. Det tillbakalutade spelet fortsatte och under de första 20 minuterna var det Torslanda som hade vassast chanser.

Boateng visade upp sin snabbhet kombinerat med fin bollkontroll och en bra blick för spelet. Däremot hans landsman David Accam hade svårare att komma in i matchen och mot slutet av halvleken så bytte han och Boateng kant. Men han fick ändå söka sig inåt i banan för att komma med i spelet.

Efter en halvtimmes spel hade Alvaro ett bra tillfälle att utöka ledingen när han kom fri med målvakten. Han försökte chippa den över målvakten men denne fick upp en hand och styrde undan bollen till en försvarare.

Foto: Bjarki Tordarson
Emil åkte på en höfttackling men reste sig och kom igen.
Foto: Bjarki Tordarson

Efter 40 minuters spel åkte Emil Krafth på en höfttackling och blev liggande. Men efter att ha blivit lindad runt låret så kunde han komma in i spel igen. Strax före paus hade Peter Larsson ett bra läge även han att utöka ledningen. På en frispark från Khalili som mer eller mindre slog bollen in på lyra slog backen bollen över från nära håll.

Andra halvlek började mycket piggare från HIFs sida och man fick utdelning i 48e minuten när Álvaro fick en hög boll in i straffområdet där han höll undan sin försvarare när han tog ner bollen och enkelt placerade in 0-2. Efter det var det spel mot ett mål mer eller mindre och knappt tio minuter efter var det dags igen. Christoffer Andersson kom runt på sin vänster kant och avancerade ner till Torslandas straffområde där han slog in bollen längs marken och Alvaro satte en tå på bollen och slog in 0-3!

David Svensson gjorde ett bra jobb på mitten bredvid Andreas Landgren och agerade med lugn även när han sattes under press.

Knappt tio minuter efter 0-3, i den 64e minuten, spelade Boateng fram Emil Krafth som löpte in i straffområdet och slog den snett inåt bakåt där Accam fick stå och sikta och satte distinkt in 0-4.

Foto: Bjarki Tordarson
Calle Johansson gjorde en mycket bra insats.
Foto: Bjarki Tordarson

I den 68e mnuten byttes Måns Ekvall in och Peter Larsson gick av. Det innebar att det mittbackspar som var på banan var det som under förra säsongen gjorde det bra i Akademin. Calle Johansson byggde vidare på det fina försvarsspel från U21-matchen mot Halmstad i tisdags. Man avslutar matchen med 8 spelare på plan som gått genom ungdomsspel i HIF. Det är ingen överdrift att säga att laget har bra med egna produkter som kommer glädja Helsingborgspubliken framöver.

Med tio mintuer kvar bytte man ut Emil Krafth och satte in Smarason. Det gjorde att Landgren gick ner som högerback, Khalili flyttade ner till Landgrens plats och Smarason blev släpande forward. Bara minuter efter bytet visade Khalili upp sin förmåga som framspelare när han slog fram bollen till Smarason som kyligt lobbade över målvakten till 0-5.

Accam kom, med ett par minuter kvar av matchen, fri ner mot kortlinjen men istället för att spela in till fristående medspelare valde han att försöka tråkla in bollen vid stolpen vilket ledde till att försvaraen hann upp och slog ut bollen. accam visade upp sin frustration och sparkade bort bollen och varnades för det.

När HIF tog tag i spelet och ökade tempot visade man att det är klasskillnad mellan Allsvenskan och Division 2.

Mål: Alvaro x3, Accam, Smarason

Varningar: Accam

HIF:s elva: Hansson – Krafth (79), C. Johansson, Larsson (68), C. Andersson – Landgren, D. Svensson – Boateng (73), Khalili, Accam – Santos

Avbytare: Linde, Smárason (79), Lindström (73), Måns Ekvall (68), Nordmark, Kinnander, E Andersson

Björn Velander BBL

3 kommentarer

 1. Snacka om tajming: gled in på arenan, gick till kiosken, köpte korv till brorsbarnet & kaffe till mig och sen bara runt knuten för se “Gud” hängandes i luften som han kom ner från sitt moln bara för att sätta pannan till 1-0!

  Nu såg jag inte de få minuterna innan men nog kändes det här tämligen kassaskåpssäkert därefter, så skoj att killarna fick utdelning – och förstås Santos! Även trevligt alla unga killar som Calle, Måns & David tog chansen med besked, så konkurrensen tätnar om platserna.

  Ända orosmolnet var Accam: återigen överarbetar alla situationer, väljer ständigt svåraste lösningen, och drar på sig en ytterst idiotisk varning som kan kosta honom spel i kvartsfinalen – Roar får nog ta ett ytterst “personligt” snack med David för så kan det inte få fortsätta: varken för laget eller för killen själv då det inte är bra för någon part!

  Nu är kvarten redan klar men man vill ju förstås att denna ska gå på hemmaplan, så fullt blås på söndag mot Syrianska så vi blir en av 4 bästa gruppettor! Lite trist att Kinnander inte fick en tjugo minuter att få känna på Cupen, eller spar Roar månne honom till söndag?

 2. Ja det var inte någon tvekan vilket som var det bästa laget. Synd bara att man inte kan spela bättre under första halvlek.
  Accam verkar som sagt göra det där lilla extra och gärna dra en gubbe till. Hoppas att Roar och de andra i tränarteamet kan få honom på andra tankar framöver. Så att han blir rakare i sitt spel.
  Kvarten är inte riktigt klar. Vid förlust mot Syrianska så kan Torslanda gå om vid händelse att man slår Ljungskile stort. Osannolikt att det skulle inträffa dock. Men full fart framåt är helt klart receptet, det är ju några lag som har gjort en hel del mål i sina matcher och har bra målskillnad.

 3. Matematik var inte min grej i skolan, så det stämmer att det KAN hända HIF missar kvarten, så då finns det ytterligare ett skäl till att gå för fullt på söndag!

1 trackback/pingback

 1. Veckan som gick – In Santos we trust… : | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*