Varför inte uppleva Emil Krafth och hans Newcastle från första parkett?

Action Images via Reuters/Carl Recine © Bildbyrån - COP 7 - SWEDEN ONLY

HIF har åter en fd spelare i världens främsta liga. Varför inte boka in en tripp med Nickes.com och upplev Emil Krafths framfart från första parkett. Staden har ju även ett ett fantastiskt pubutbud och riktigt bra shopping. Sen finns där ju alltid närheten till Skottland…

Newcastle har haft en tuff start på Premier League och stod noterade för två förluster inför det tuffa bortamötet mot Tottenham. Men efter en överraskande 1–0-seger i London har den nye managern Steve Bruce nu fått lite arbetsro. Resultatet innebär att den fd HIFaren, Emil Krafth, som startade för andra matchen i rad sedan han anslöt till Newcastle från franska Amiens i somras, har vunnit sin första match i Premier League.

Klubben har inte vunnit ligan på över 90 år och inte placerat sig på topp 3 i Premier League sedan säsongen 2002-03. Men när det gäller publikatmosfär hamnar ”Skatorna” ständigt högt upp i listorna. Intresset för Newcastle bland svenska fotbollssupportrar tog fart redan på 1980-talet då färjor från Göteborg trafikerade norra England.

Som stad har Newcastle fått ett ordentligt uppsving de senaste decennierna då den gått från tråkig och dyster till cool och modern. Bland annat har de gamla industrilokalerna och nedgångna hamnkvarteren fått nytt liv med trevliga promenadstråk kantade av butiker, restauranger och pubar.

För den som vill ha äkta brittisk fotbollskultur är Newcastle ett strålande alternativ. St James’ Park är en av Englands bästa och mest klassiska arenor, med en intensiv stämning som få andra klubbar kan matcha. Laget spelar inför de kanske mest passionerade och högljudda fansen i hela England. Och de är dessutom lojala.

Newcastles hemmaarena, St. James Park, med plats för över 50 000 åskådare
© Bildbyrån

St James’ Park tar in drygt 50 000 åskådare och oavsett vilken division Newcastle spelar i är arenan alltid fylld till minst 90-95% av kapaciteten. Det är en härlig upplevelse bara att promenera runt i centrum och möta alla de sjungande fansen på matchdagen. Att se dem LIVE är dock ett måste för alla som älskar fotboll!

 Det gör förstås inte saken sämre att ”Angel of the north”, som staden Newcastle kallas, har ett fantastiskt pubutbud och riktigt bra shopping. Lägg därtill det rika kulturlivet med en musikscen i absolut toppklass (Newcastle har fostrat världsartister och band som Dire Straits, Sting och Bryan Ferry) och du förstår säkert varför Newcastle är en av de mest populära engelska klubbarna i Skandinavien.

En annan fördel med Newcastle som destination för fotbollsresan är att man kan kombinera med ett par nätter i Skottland. Edinburgh är en av Storbritanniens allra vackraste städer och tågresan från Newcastle tar bara en och en halv timme.

Är du intresserad att få uppleva Emil Krafth, och hans Newcastle, live så hittar du både spelprogram och priser via denna länken. Under hösten möter de ju bla lag som Manchester United och Manchester City hemma på St James’ Park och i många fall så är det enklare att få biljetter till sitt favoritlag när de spelar på bortaplan.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*