Krafths första seger och Jordan spräckte nollan

Emil Krafth Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Om vårt HIF haft det tufft i veckan så har det gått betydligt bättre för några av våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden…

Newcastle har haft en tuff start på Premier League och stod noterade för två förluster inför det tuffa bortamötet mot Tottenham. Men efter en överraskande 1–0-seger i London har den nye managern Steve Bruce nu fått lite arbetsro. Resultatet innebär att den fd HIFaren, Emil Krafth, som startade för andra matchen i rad sedan han anslöt till Newcastle från franska Amiens i somras, har vunnit sin första match i Premier League.

Det tog tre matcher – men nu har Jordan Larsson fått skriva in sig i målprotokollet i den ryska ligan. Borta mot Krylja Sovetov Samara kvitterade svensken till 1–1 för sin nya klubb Spartak Moskva i en match som bortalaget vann med 2–1. Jordan Larsson har startat i samtliga tre matcher i ligaspelet sedan han lämnade Norrköping för Spartak Moskva – som tack vare segern poängmässigt delar serieledningen i Ryssland med hela fyra andra lag efter sju omgångar.

Den förre HIFaren lämnade Sverige, som allsvensk skytteligaledare, efter att ha gjort elva mål för Norrköping i år.

Våra olika utlandsproffs, och deras framfart, kan du läsa om i vår Proffskoll som publiceras veckovis.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*