Varför detta agg mot Jordan?

För någon dag sedan kom beskedet att Jordan Larsson ska träna med HIF några dagar. Allt för att förbereda sig inför det fortsatta äventyret i Holland. Men spelarens närvaro faller inte alla i god jord…

I höstas var han minuter från hjälterollen som målskytt i säsongens mest ångestfyllda match. Istället hamnade Jordan Larsson i fokus av två helt andra anledningar – en planstormning och ett omdiskuterat kontrakt. Vad vissa verkar glömma är att 20-åringen blev HIFs främste målskytt förra säsongen och faktiskt en av anledningarna till att klubbens Allsvenska status höll i sig ända till kvalets sista skälvande minuter.


Precis som Andreas Grankvist och Lucas Ohlander skall han nu träna med HIF några dagar inför kommande säsong i Holland. Istället för att se det hela som positivt att ett utlandsproffs vill komma hem och träna (och rimligtvis höja nivån på träningen) så är där vissa som menar att Larsson jr inte är välkommen efter hur han agerat efter degraderingen.

Vissa retar sig på att han, i veckan, skall vittna mot en bunte klåpare som efter slutsignalen, mot Halmstad, tvunget skulle in på Olympias matta för att visa sin besvikelse. Andra är irriterade över att Jordan, i samband med övergången till HIF, förhandlade till sig ett lukrativt avtal som innebar 50% av övergångssumman, i egen ficka, vid en ev utlandsförsäljning. I mina ögon ett smart drag som faktiskt kunde gynnat HIF rejält om förra säsongen skötts på ett annat sätt. Succé och utebliven degradering hade ju troligtvis, med tanke på att Jordan faktiskt sköt Sverige till U21-EM, inneburit betydligt mer pengar till både spelare och klubb.


Nu blev inte så fallet men den som, i så fall, borde hängas för avtalet är ju knappast Jordan som i en fotbollsvärld full av pengar bara gjorde vad alla spelare rimligtvis hade velat göra (alla andra knegare för den delen) dvs tjäna så mycket pengar som möjligt. Nä den som vissa supportar borde hysa agg till (om det nu måste hysas agg) är den som hanterade övergången för klubbens räkning. 

Har man dessutom spelat Allsvensk fotboll under två säsonger – och dessutom presterat – så är inte Superettan rätt väg att gå för en ung spelare i lindan av sin karriär. Se det i stället positivt att Jordan valde spel i utlandet istället för att gå till någon annan svensk klubb. Att han dessutom väljer att förlägga sin sommarträning med HIF är väl ett tecken om något att klubben ligger honom varmt om hjärtat. 

Den dagen Larsson jr återvänder till svensk fotboll så lär nog valet, precis som för bla Granen och Pär Hansson, falla på Världens Vackraste Förening!

Välkommen hem igen den dagen du är redo Jordan!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*