“Väntans tider är här igen”

Foto: Bjarki Tordarson
Jesper Jansson Foto: Bjarki Tordarson

Inget är som väntans tider sägs det.
Ack så fel folk har som säger så, men idag är det äntligen dags för HIF-match igen. 

Visst har det varit skönt med ett litet uppehåll, även som serieledare kan det vara det. Men det kan vara en ulv i fårakläder det där uppehållet. Fråga det annars så hemmastarka Mjällby eller Göteborg som bara fick 0-0 hemma mot Djurgården.

Det är inte bara en fråga om hur serieledarformen har förvaltats under uppehållet, det är också en spänd väntan på det kommande transferfönstret och hur ekonomin påverkar vad som händer med laget. Det skrivs mycket om det just nu, miljonerna som klubben väntas gå back, spelarna som lämnar och spelarna som vill lämna.

loret_1
Loret Sadiku

När jag läste de första rubrikerna som beskrev den blödande ekonomin i HIF och sen om intresset för Loret Sadiku från Turkiet, insåg jag att han troligen är förlorad redan i sommar. Oavsett om Myllenberg säger att det inte är aktuellt i nuläget, vilket han givetvis har rätt i då fönstret ännu inte är öppet, så är det just det att det pratas i media som får min, något konspiratoriska ska tilläggas, hjärna att se samband som kanske inte finns.

Får man nu tro tidningarna kan Loret Sadiku landa i ett nyuppflyttat gäng i Turkiet. Men enligt klubben förs som sagt inga samtal. Det är då min hjärna går i spin och ser det som en ekvation. En ekvation har bara en rätt lösning och det är här den konspiratioriska delen av min hjärna sätter igång.

För om:
Klubben behöver rädda ekonomin.
Sadiku vill lämna.
Klubben säger: Inte nu.
Sadiku säger att det är orättvist och fel.

Då är den enda lösningen;
Detta är ett spel för gallerierna, om det är medvetet eller ej är ju en annan sak. Klubb och spelare kan mycket väl handla utan att den andre vet om det i detta. Det enda som kommer ut ur detta är att Loret försvinner i sommar, dock tror jag inte det blir till en nyuppflyttad klubb i Turkiet, vart vet jag naturligtvis inte, men det blir troligen till ett något bättre pris än vad som erbjuds i nuläget.

Foto: Bjarki Tordarson
Kan herr Jansson trolla även kommande fönster?
Foto: Bjarki Tordarson

Så oavsett hur det ser ut i eftermiddag på Guldfågeln arena, går vi en tuff höst till mötes. Jesper Jansson brukar ha en förmåga att trolla under de sista skälvande timmarna av fönstret och hitta ersättare. Det är ju dessutom ett långsiktigt bygge som HIF precis har startat, så om vi tappar under hösten är det ju inte katastrof egentligen. Dock är det ju så att som supporter vill man att klubben ska vinna, oavsett om det är U21 laget eller A-laget som kvalar till Champions League. Det finns alltid en liten del av mig som målar upp bilden av vinst även när oddsen är emot oss. Det finns inget värre än att lämna Olympia efter en förlust, ja till och med efter ett oavgjort resultat är det tungt.

Silly Season kallas det,

Silly (adjektiv)  Dum, enfaldig, tokig, idiotisk

och troligen är det tokig man tänkte på när man döpte den, ingen vet vem som ska hamna var. Allt kan kastas om, tänk så tokigt det kan bli!

Dock så  är ovanstående bara spekulationer från min sida. Sanningen får man ur hästens mun och jag är inte hästen. Allt jag är, är en supporter som kanske har lite för livlig fantasi och allt för klena nerver för det som kallas Silly Season. Tokig är därmed inte ordet jag skulle välja ur gruppen ovan för att översätta Silly med. Däremot är den en del av spelet.

 

Björn Velander BBL

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*