AOH tippar Allsvenskan – Omgång 14

Då var det hög tid igen och matcherna drar igång redan idag, 15:00. Som alltid ger vi skribenter oss in i “betting-världen” och försöker ge er ett förhandstips om hur omgången kommer att sluta. Nedan följer omgångens (fem) matcher:

—–

Åtvidabergs FF – Syrianska

Roland: Syrianska var visserligen snubblande nära att sno poäng från MFF senast, vilket kanske ska ses som ett styrkebevis, men jag tvivlar. Självförtroendet är nog kört i botten och jag förstår inte hur Syrianska ska klara kontraktet i höst om de inte gör några kanonvärvningar i juli. Om ens det hjälper? Åtvidaberg är ett starkare lag och bör ta en komfortabel seger.

Slutresultat: 2-0

—–

Jimmy: Tycker att Syrianska gav Malmö en riktig match hemma i Södertälje senast, dock räckte det inte hela vägen men det gav åtminstone ett litet eko, det kan eventuellt ha förstört det självförtroende som präglades i matchen. Åtvidaberg blandar och ger men känns ändå som det starkare laget, framförallt när de nu får spela hemma på Kopparvallen. En hemmavinst lär bli utfallet av denna match, uddamålet avgör.

Slutresultat: 1-0

 

Kalmar FF – Helsingborgs IF

Roland: Eftersom konkurrenterna generöst nog tappat poäng de senaste omgångarna har HIF chansen att göra ett litet ryck här, vilket kan behövas om nyckelspelare försvinner när transferfönstret öppnas. Det vore dumt att missa den chansen och nog bör det kunna bli tre poäng på Guldfågeln Arena mot Nannes pojkar. Jag är övertygad om att framför allt killarna som siktar på att bli sålda vill höja värdet på sig själva och kommer att visa hur fotboll ska spelas. Kanske kan de ha fått lite inspiration från Confederation Cup där bland andra Spanien och Brasilien lirar riktigt bra. Jag hoppas på en kross.

Slutresultat: 0-4

—–

Jimmy: Det är guldläge att rycka i toppen nu när Elfsborg bjöd på räkmacka efter en svag insats mot Gefle, Roar är en vinnarskalle och jag har väldigt svårt att se annat än att dagens order är enkel – “Vinn och vinn jävligt stort”. De flesta av oss minns förra årets match på Olympia och dagen kan nog bjuda oss på ett nytt målkalas, kanske inte sju mål men fem vore rimligt, nyblivna pappan Pär Hansson släpper inte till något och håller nollan på Guldfågeln Arena.

Slutresultat: 0-5

 

Halmstad BK – BK Häcken

Roland: HBK har samlat oavgjorda resultat på hög hemma i år och risken är väl att trenden fortsätter även om laget verkligen behöver trepoängare. Häcken är kanske i grunden ett bättre lag men de har verkligen inte fått till det i år.

Slutresultat: 1-1

—–

Jimmy: Häcken var en av favoriterna inför årets allsvenskan, främst för deras starka säsong 2012, tyvärr har de inte motsvarat förväntningarna alls i år, Halmstad har i gengäld som nykomlingar haft det väldigt kämpigt och en fågel viskade i mitt öra häromdagen att Conny Karlsson var aktuell som tränare där. Rykten är alltid rykten, men ibland finns där en substans i dem och det vore väl på sin plats att få in en ny röst för att rädda laget kvar i höst? Häcken har dock El Kabir som likt gubben i lådan kikar fram då och då, på Örjans Vall får han chansen att visa sin skicklighet i boxen och gör två mål.

Slutresultat: 1-2

 

Östers IF – IFK Norrköping

Roland: Hemmalaget har chans att gå ikapp gästerna i tabellen i händelse av seger. Frågan är dock om smålänningarna klarar av den uppgiften. Norrköping skapade tydligen massor med chanser mot Göteborg och kan få retroaktiv utdelning. Men jag fegar och tror på ett oavgjort resultat även här.

Slutresultat: 1-1

—–

Jimmy: Två rätt ojämna lag som möts på Myresjö Arena, dock har Öster en svag fördel i sin underbara gräsmatta, något som “Peking” har lite svårare för. Kanske räcker det för att bärga en seger, den blir knapp men det är trepoängarna som räknas i slutet av säsongen.

Slutresultat: 1-0

 

Gefle – Djurgårdens IF

Roland: Vet inte om jag överskattade Elfsborg eller underskattade Gefle i förra omgången men 0-0 i Borås var en skräll. Möjligen är Gefle bättre än jag trott, eller också var Elfsborg dåliga. Djurgården har visserligen ryckt upp sig efter tränarbytet men borta har det inte skördat några framgångar hittills. All logik talar därför för hemmaseger i den här matchen. Och även om fotboll ibland är ganska ologisk så hoppas jag på logiken denna gång.

Slutresultat: 2-0

—–

Jimmy: Gefle överraskade nog mer än mig och kollega Nordqvist senast när de fick 0-0 på Borås Arena, men jag tänker inte svänga om och måla upp de som något topplag för de, dem spelade en riktig grisfotboll och ställde en 5-manna backlinje på banan – inte direkt modernt tänkande. Men det bärgade en poäng, Djurgården har sen tränarbytet varit duktiga på att samla på sig enpoängare de med och med Erton borta (ev.) lär de få svårt med målgörandet, det blir en mållös tillställning – tror jag.

Slutresultat: 0-0

bbl_roland_nordqvist

bbl_jimmy_fors


	

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*