Stärkt serieledning utan spel

Utan att spela en minut har HIF stärkt sin ställning som serieledare de senaste veckorna. Och idag har laget chansen att göra ett litet ryck och därmed utnyttja att både Elfsborg och Göteborg oväntat fått nöja sig med varsin oavgjord match. Elfsborgs mållösa match mot Gefle hemma var en jätteskräll i mina ögon.

Antingen har jag (och troligen fler med mej) kraftigt överskattat Elfsborg, eller gjorde laget bara en riktig plattmatch. Eftersom jag inte såg den och bara har knapphändig information på grund av semester vet jag inte vilket som gäller, men det är ju bara att tacka och ta emot.

Göteborg vann visserligen senast mot Norrköping men gjorde dessförinnan en föga imponerande insats mot ett bortasvagt Djurgården.

Oavgjort innebär två missade poäng och sådant kostar när säsongen ska summeras. Notera att Elfsborg har fyra och Göteborg fem oavgjorda matcher hittills mot HIF:s två. Det är en av förklaringarna till tabelläget.

Under uppehållet, för HIF:s del, har snacket mest handlat om vilka spelare som kommer att försvinna under transferfönstret och var det kommer att innebära för fortsättningen av säsongen.

Jag ser en fördel i att killarna uppmärksammas. Det innebär att de kommer att satsa ytterligare lite extra i förhoppningen att höja sitt eget marknadsvärde. Åtminstone är det vad jag hoppas på.

Sedan är ju frågan hur mycket som ligger bakom allt snack? May har ju varit på väg bort de senaste åren, enligt uppgifter i media, men än har jag inte hört att någon lagt ett bud på honom…

Har läst om Sadikus önskan om att flytta till ett nyuppflyttat gäng i Turkiet. Trodde att han var lika smart utanför planen som han är på den? Loret har en lysande framtid om han fortsätter som han gjort hittills och behöver inte ha brått iväg till ett turkiskt bottengäng. Han kommer att få ett riktigt bra anbud från en storklubb, när tiden är mogen, om han bara visar tålamod.

Om Loret är lika smart utanför som på planen går han inte till ett turkiskt bottengäng
Om Loret är lika smart utanför som på planen går han inte till ett turkiskt bottengäng

Eftersom det ska spelas ytterligare några matcher innan fönstret öppnar så räknar jag med att de som eventuellt kan bli aktuella fortsätter leverera. Framför allt tror jag att de kommer att behövas i matcherna mot AIK i nästa vecka och sedan i toppmötet med Göteborg den 8 juli.

Men som jag påpekat tidigare är jag inte orolig för att HIF ska sälja guldet och det grundar jag givetvis på det som hände 2011.

Lite nervös är jag inför mötet med Nannes Kalmar idag, men det är bara ”normal” oro inför en bortamatch. Innerst inne är jag övertygad om att ett laddat HIF kommer att köra över Kalmar. Jag tror att semestern gjort killarna gott och att de tar chansen att utöka försprånget till konkurrenterna.

Apropå Kalmar ser jag att smålänningarna är på väg att bli av med sin målvakt som aviserar att han vill lämna efter säsongen. Betyder det att han bli avstängd för resten av säsongen och missar dagens match? (Obs Ironi, men det finns ju klubbar som kör den linjen).

Att det råder viss osäkerhet om May kan medverka påverkar inte mitt tips om en klar seger.  Även om Sydafrikanen är en av lagets främsta motorer så är han inte oersättlig i den här matchen. Det kanske rent av kan vara en fördel att testa en tänkbar ersättare på hans plats, om han nu inte är i hundraprocentigt skick? Åtminstone i starten.

Seger i dag innebär att försprånget till Göteborg blir fyra poäng med en match mindre spelad.  Det kan utökas till sju poäng när HIF spelat den uppskjutna matchen mot Halmstad. Även om det ligger flera matcher däremellan.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*