Välkommen till förarsätet PeO!

För någon timme sedan presenterades Per-Ola Ljung som den tränare som skall föra HIF tillbaka till Allsvenskan. I jämförelse med Henrik Larsson har Ljung en, i det närmsta, obefintlig spelarkarriär. Som ledare besitter dock vår nygamla tränare milsvid med erfarenhet och rutin. Välkommen tillbaka till Skånes Stolthet, PeO!

Obefintlig är kanske att ta i med tanke på hans elva säsonger i HIF vilket resulterade i över 500 matcher i den röda tröjan. Lägg därtill några säsonger i IFK Hässleholm innan spelarkarriären rundades av i BoIS. Inga guldbollar och ingen proffskarriär så långt ögat kan nå men det är ju knappast sm spelare Ljung skall tillföra HIF sitt kunnande.

Istället handlar det om hans rutin att leda lag. Han var huvudtränare i Örebro (2012-14) och i Gais (2014-15). Åren innan dess spenderade han, vid Bosse Nilssons och Conny Karlssons sida, som en av de mest framgångsrika ledarna i HIF genom tiderna. Tillsammans med den sistnämnde var han med att plocka fem titlar med laget under en tvåårsperiod. I Maj, tidigare i år, återvände han till HIF och vårt Akademilag där han varit verksam som individuell spelarutvecklare.

Det blir PeO Ljung som fått förtroendet att leda HIF tillbaka till Allsvenskan
Det blir PeO Ljung som fått förtroendet att leda HIF tillbaka till Allsvenskan

I Ljung får HIF en tränare med en gedigen tränarutbildning då 49-åringen bla har en PRO UEFA Diploma. PeO är dokumenterat bra att arbeta med ungdomar och den som förväntar sig en offensiv fotboll får kanske vänta förgäves. PeO är känd för att bygga sitt spel på ett välorganiserat lag. Att HIFs plånbok inte är den största bör knappast bli något bekymmer för Peo som är van vid en liten plånbok.

Dock finns där en del frågetecken också. Gais fick han lämna efter att klubben var farligt nära att trilla ur Superettan. Då menade Ljung att man inte hade samma syn på hur organisationen skulle fungera. Tvära kast är vi ju tyvärr vana vid i HIF och förhoppningsvis har herrarna Tjärnlund/Schulze varit tydlig med vilka förväntningar man har på vår nya huvudtränare.

Foto: Bjarki Tordarson
Chrisse kommer bli ett fantastiskt komplement till PeO
Foto: Bjarki Tordarson

Till sin hjälp kommer PeO Ljung få Christoffer Andersson. Här behövs inte heller någon närmre presentation då även Stoffe har en lång HIF-karriär bakom sig. Så sent som innevarande säsong ryckte legenden in då skadorna i truppen hade hopat sig. Chrisse har jobbat med vårt U17 lag under säsongen och levererat ett imponerande resultat. Andersson har bra koll på de ungdomar som kommer bakifrån vilket bådar gott inför kommande säsong.

Välkommen till förarsätet PeO och Chrisse

PS HIFs genidrag dvs att låta medlemmarna ta del av informationen, före media, är lysande. Inte bara ökar det värdet av att vara medlem men även engagemanget och känslan av samhörighet bland supportrarna. Detta, tillsammans med klubbdirektörens direkta videoinspelningar, är förhoppningsvis början på klubbens mer positiva inställning till öppenhet och media! Bra där HIF! DS

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*