I dagarna kom nyheten att Lyngbys anfallare, den 31-årige Lasse Rise, ska försöka spela sig till ett kontrakt med HIF.

Helstrup, Lange, Ralani, Christensen och nu Rise! Det verkar vara på andra sidan sundet som HIF letar, med ljus och lyckta, efter en offensiv förstärkning. Denna gången handlar det om Lyngbys 31-årige anfallare, Lasse Rise, som behöver speltid och letar ny klubb. Rises återkomst till Lyngby (där han spelade 2006-2011) blev inte alls vad varken han eller klubben tänkt sig.


Anfallaren, som även behärskar båda kanterna som yttermittfältare, värvades inför 2016, med stora förväntningar på sig. Tyvärr gick Rise och bröt fotleden och när laget gick som tåget (slutade trea förra säsongen) så satt 31-åringen vid sidan om planen och såg sin anfallsplats flyga all världens väg.

Även om Rise är tillbaka efter skadan så ser man honom som fjärdealternativ i Lyngby och med ett kontrakt som löper ut vid årskiftet så sonderar nu Rise terrängen inför framtiden.

Enligt uppgifter finns det fler intresserade klubbar, däribland nykomligen Helsingör, och frågan är om andra divisionsspel i Sverige lockar mer för dansken. Personligen lockas jag av att Rise kan spela på flera offensiva positioner och skulle dansken ansluta är nog Monday Samuels position i klubben hotad. Sen är rutin viktig och där har anfallaren det gott ställt vilket behövs när vi går in i höstens slutspurt.

På det negativa planet finns Rises skadehistorik då vi sett många spelare som, efter långtidsskador, inte klarat av att ta sig tillbaka till toppen. Dessutom startade Rise en enda match förra säsongen (spelade 10 matcher totalt) så här saknas rejält med matchträning vilket kan bli svårt att hinna med innan omstarten. Men det har säkerligen vår tränartrojka bra koll på…

Föregående inlägg Visst hade vi behövt en ”sheriff” på mittfältet…
Nästa inlägg Med HIF-ögon…Örgryte IS

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: