Visst hade vi behövt en “sheriff” på mittfältet…

För två veckor sedan nåddes jag av informationen om att Hammarbys mittfältare, Johan Persson, var på väg bort från klubben. Just då funderade jag inte mer på det men några dagar senare kröp det fram att han återvänder till Skåne och genast blev Sheriffen en snackis i olika supporterforum.

En 33-årig skåning, en pådrivare med gott om rutin sitter alltså just nu i Kristianstad och funderar på sin framtid. Samtidigt har stått allt mer klart att HIFs offensiv brister, på mittfältet, är något som klubben måste fila på under sommaruppehållet. Visst måste väl Persson finnas på HIFs radar?


Till HD säger mittfältaren själv att suget, trots en del skadebekymmer, finns där och att han har en del förfrågningar att ta ställning till. Visst har HIF en hel drös av spelare på mitten men frågan är om någon besitter de kvaliteter eller har den rutinen som den förre Hammarby-spelaren besitter?

Nu är det egentligen bara PeO och Chrisse som kan svara på det och vad avser det ekonomiska läget så ligger de siffrorna på styrelsens bord. Med andra ord så finns det två parametrar att ta hänsyn till. Har vi behovet och har vi råd? Åtminstone på den första så är svaret ett rungande JA!

Gyimah gör ett bra jobb i defensiven men framåt finns det mer att önska Foto:Bildbyrån

Calle Wede är iofsg på väg tillbaka och vad han kan uträtta efter sin långa skadefrånvaro är osagt. Gyimah och Landgren har gjort ett utmärkt jobb på mittfältet men ingen av dem är direkt offensivt lagda. Monday verkar ha hamnat i frysboxen annars borde han vara som klippt och skuren för jobbet som länk mellan mittfält och anfall. Dock är nog inte den förre Östersundspelaren den pådrivare som laget saknat under våren. Det är där “sheriffen” kommer in.
På bajens Svenska Fans-sida summerar man 33-åringens tid i klubben på ett väldigt talande sätt.

“Det blev 82 matcher. Det blev 80 starter. Det blev tydligen också 21 gula kort. Men när Johan Persson nu lämnar Hammarby spelar inga detaljer någon roll. Ingen enskild insats är större än den andra. Det är helheten vi ska uppskatta, det är hjärtat vi aldrig ska glömma. Johan offrade, bokstavligen talat, verkligen allt för Hammarby. Det är det jag alltid kommer att minnas”


Jag tror nog att det är några fler än jag som osökt kommer att tänka på spelare som Skula, Gashi, Palsson. Spelare som inte alltid dominerade matcherna men alltid gav 100% för laget med en grym vinnarskalle. Faktiskt något som jag känner saknas i dagens lag – för att kunna ta det där sista steget mot en Allsvensk plats. Visst – Pär Hansson står snart mellan stolparna – något som givetvis kommer lyfta laget rejält – i de bakre regionerna! Kan Johan Persson vara precis det vi behöver för att säkra offensiven? Det kan bara PeO, Chrisse och styrelsen svara på – men visst kan det vara värt ett telefonsamtal till Kristianstad där en hungrig, rutinerad trebarnspappa väntar på nästa steg i karriären…

Är ni nyfikna på på hela texten om Johan Persson från Svenska Fans så kan ni läsa den här

Ha en fin söndag kära HIFare

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*