Uppdatering i megasillyseason

Kermit Erasmus uppges vara klar på lån. Förhoppningsvis med option denna gång. Även om jag inte känner att man kan lasta Jesper eller styrelsen för de två missade tidigare lånen. Vill inte en förening gå med på option får man helt enkelt antingen avstå spelaren helt och hållet eller ta risken att det går som med Peter Larsson och Alfred Finnbogason.

Det har diskuterats flitigt om när HIF skulle ha kontrakterat Alfred. För min del så tycker jag att föreningen gjort precis som de ska. Slänga ut pengar innan man har dem, i hopp om att de kommer tillbaka i ett senare skede (utan garanti) var precis så som vi agerade innan den förra krisen. Dessutom har vi nu en stabil ekonomi som trots allt vilar lite på skakiga ben. Det räcker att klubbar som Örgryte, Örebro och Gais spelar högt spel. Att ÖIS och ÖSK skulle råka illa ut stod klart tidigt. Och nu är ÖSK där IGEN!! AIK och Hammarby är också de illa ute. AIK kör varianten aktieemission. Man skapar helt enkelt fler aktier för att få in mer pengar. Detta är gott nog OM de hade valt att sanera ekonomin. Men de går fortfarande på i utnötta skor. Är ganska övertygad om att AIK lever på lånad tid.

Vi kommer snart att vara skuldfria. Detta ger en bra grund för framtiden. Minns Halmstads BK:s ordförande som ylade om orättvisan och att HIF ALDRIG skulle klara av att betala tillbaka så mycket inom så snar tid. Men det gjorde man (under förutsättning att man betalar in de sista pengarna nu i höst). Detta tycker jag är väldigt starkt gjort. Inte minst med tanke på alla problem med ekonomiska kriser som drabbat världen sedan 2003.

Men åter till silly. Skickade ett sms till Paul Myllenberg där jag frågade om Kermit Erasmus var sista pusselbiten. Svaret blev att han inte kunde svara på det. Men de jobbar vidare men kan ju inte garantera att de får napp. Jag vet inte om det behövs egentligen. Alejandro Bedoya blir med stor sannolikhet en klassvärvning och om Santos snart kan vara skadefri under en längre period och samtidigt få tillbaka lite snabbhet så är vi säkrade för minst två år framåt.Men vi  kan ändå hoppas på en klassvärvning som är under 27.

 

4 kommentarer

  1. I januari fanns det pengar för att köpa argentinska anfallaren Urruti. Vart tog de pengarna vägen? De fanns tydligen inte kvar så att Finnbogason kunde köpas under sommaren i god tid innan lånet löpte ut.
    Bedoya har bara kontrakt året ut och försvinner därefter om han lyckas i HIF. Santos kommer knappast att bli bättre ju äldre han blir, inte Sundin heller.

  2. Det är naturligtvis bättre att scouta och värva än att låna och det sportchefens ansvar att göra så. Att försätta laget i en situation där lånade spelare försvinner sista tredjedelen av säsongen och bryter kontinuiteten och skapar onödig oro gynnar ej en klubb som säger sig vilja vara en av de stora i Skandinavien. Självklart ska HIF göra rätt för sig och betala sina skulder och det har ju inte varit ett problem sedan klubben sålde ett antal förra säsongen?

  3. Kan varit de externa finansiärerna som spökade i fallet med Urruti men man kan ju undra om HIF fått en chans att buda med Heerenveen om de kunde blivit aktuella där också? För jag utgår från att det kontrakt HIF hade klart med Alfred löstes inom befintlig budget som sagt man ska göra – sen håller jag med Leif om vikten av att hålla huvudet kallt vad gäller det ekonomiska för vi har redan varit med om det en gång som nui ÖSk verkar åka på 2 ggr, och troligen GAIS också om nu inte Wanderson kommer upp ur sin formsvacka och blir sålda till Milan för 45 miljoner -:)
    Kan sen AIK:s “aktiebygge” gå samma väg så gråter inte jag några tårar i alla fall…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*