För många trötta ben

Åge Hareide fick en hel del att tänka på både före och efter mötet med serieledande Elfsborg i Borås. Före matchen försvann spelare som varit givna, som Pär Hansson, Loret Sadiku och Alfred Finnbogason av olika skäl. Efter förlusten funderade han på hur killarna ska återhämta sig till mötet med Celtic på tisdag.

– Vi inledde ju helt OK i första halvlek mot Elfsborg. Bedoya gjorde ett underbart vackert mål och det såg mycket bra ut, konstaterar Åge. Men i andra halvlek tappade vi ytor och positioner och jag såg många trötta ben. Det var orsaken till att vi blev hårt straffade när Elfsborg vände matchen på några minuter.

–  Ett skäl är förstås det flitiga matchandet. Jere Uronen var till exempel iväg och spelade 90 minuter i landskamp mitt i veckan. Och May Mahlangu var sjuk dagarna före matchen. Sedan blev ju Pär Hansson sjuk.

Ytterligare något som bidrog var givetvis att Alfred Finnbogason försvann och ersattes av duktige, men något mindre matchtränade Alejandro Bedoya.

– Thomas Sörum och Daniel Nordmark var också rejält trötta redan i början av andra halvlek, konstaterar Åge. Daniel fick kramp. Där spelar nog både matchandet och underlaget (läs plasten) in.

–  Bedoya gör ju väldigt bra ifrån sig i debuten. När det gäller Accam får vi ha lite tålamod eftersom han kommer från division 2. Honom ska vi slussa in på ett förnuftigt sätt.

Till CL-kvalet mot Celtic hoppas Åge få tillbaka några av de sjuka.

– Jag hoppas att både Pär och Loret ska vara tillbaka. Liksom Wahlstedt och Edman. Vi kommer att behöva de rutinerade killarna nu när det handlar om internationellt motstånd.

Åge har bra koll på Celtic. Reine var och såg Celtic i lördagens ligapremiär där laget fick nöja sig med 1-1,

–  Jag tror det är en bra tidpunkt att möta dem på nu och det kan även vara en fördel för oss att börja hemma, säger Åge. Det är oerhört viktigt att vi håller nollan. Att vi sedan kan göra ett bra resultat även på bortaplan fick vi ett kvitto på i mötet med polackerna. Det var en jättebra erfarenhet som vi ska ta med oss.

– Exakt vilka spelare som är disponibla hoppas jag få besked om under måndagen, säger Åge.

Efter mötet med Elfsborg skojade han och gratulerade dem till guldet.

– De kan gott få känna pressen som favoriter nu. Att vara det jagade laget är inte alltid så lätt. Men nu är det vi och övriga som jagar dem. De har några svåra bortamatcher framför sig, konstaterar HIF-tränaren belåtet.

Balkongmattan på Borås Arena.
Fotograf: Daniel Nordmark (HIF)

1 kommentar

  1. Jo, det är väl den enda trösten att Elfsborg ska spela ett antal bortamatcher på naturgräs men känns som sista tåget gick i förrgår om att försvara guldet – men en bra insats i Europa så kan vi absolut få upp flåset igen och slåss om medaljerna bakom Ellos-gänget…

    Tycker ändå spelarna kroknade väldigt kvickt i andra och från läktaren såg det inte ut som Elfsborg höjt tempot jättemycket jämfört med första där HIF-laget hade bra koll på hela matchutvecklingen. Men siffrorna ljuger inte i detta fallet (vi hade 0 avslut i andra & Elfsborg minst 6 bara på mål) så surt att de fick 2-1 målet så snabbt efter sin kvittering men nog inte hjälpt ändå…

    Märkligt fortfarande att inte köra med Sudden & Sörum på topp, visst de har spelat nästan lika lite ihop som Sörum & Bedoya men det enda de hade ihop var en bra framspelning där Sörum visade tendenser av sitt g:a jag innan “proppen ur” – och Sudden har ju tidgare år visat att han gillar plastmattan så hoppas han får spela nästa gång det är dags för konstgräs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*