Ungtupparna intar Swedbank Stadion!

För två år sedan var en av dem utlånad till Ängelholms FF i Superettan. För två år sedan gjorde den andre debut i Helsingborgs A-lag. Idag är båda viktiga kuggar i det HIF som tagit poäng efter poäng sen Allsvenskan startade i mars. De är 24 respektive 20 år.  Det handlar om Pär Hansson och Rasmus Jönsson. De är orutinerade men viktiga kuggar i det lag som nu ska spela ett Skånederby , där vinnaren tar ett rejält kliv mot de allsvenska guldmedaljerna.

Det guld som HIF har längtat efter i elva år. Nu är chansen här.

För målvakten Pär Hansson är det en dröm som går i uppfyllelse.

– “Ja, detta är en match som man drömt om att få spela sen man var grabb. Detta är min största höjdpunkt i min karriär hittils.”

Rasmus Jönsson har varit en bidragande orsak till att HIF gått så bra i år. Hans samarbete med Erik Sundin funkade väldigt bra i våras och nu när Alexander Gerndt har anlänt har Rasmus fått en ny partner  i HIF-anfallet. En sak som inte har varit några problem för honom.

– “Alexander Gerndt är en smart spelare. Vi har inte spelat många matcher ihop men det har blivit perfekt direkt. När han är i denna form som han är i nu är han enkel att spela med.”

Pär Hansson hyllar också Gerndt;

– “Vi är glada av att ha Gerndt i laget. Han är i en bra form nu  och jag är ju inte direkt avundsjuk på Johan Dahlin som får Gerndt att handskas med om man säger så.”

Matchen i våras slutade 2-1 till HIF efter att Wilton Figueiredo gjort mål på straff bara fem minuter in i matchen. En olycklig start med andra ord. Men sen hände något.

– “Ja, vi fick ju en olycklig start, men sen visade vi bra moral och kom igen och gjorde två mål inom loppet av tjugo minuter. Resten av matchen tycker jag vi hade bud på fler mål så det var en bra match från vår sida“, säger Pär Hansson.

Onsdagens vinnare har ett väldigt bra utgångsläge i slutspurten av Allsvenskan, konstaterar Rasmus Jönsson

– “Det är viktigt att vi tar hem denna matchen. Att ligga tre poäng före inför de sista matcherna är en stor fördel. Bara vi spelar på samma sätt som i våras då vi stundtals spelade ut MFF ska vi kunna ta hem detta.”

 Pär Hansson vet hur man ska spela mot MFF. 

– “Vi vet att MFF bygger sitt spel bakifrån med Daniel Andersson som spelmotor. Det vi ska göra för att hindra hans uppspel är att vara aggresiva och vinna bollar högt upp i plan. Det kommer vi vinna mycket på.”

Skånederbyt har varit slutsålt sedan en månad tillbaka och man kan lugnt säga att fotbollsintresset är på topp i Skåne.

Trycket från publiken på hemmalaget kommer att vara hårt. En faktor som Pär Hansson tycker gynnar HIF.

– “Ja, vi i HIF kommer göra allt för att vinna samtidigt som Malmö har pressen på sig att lyckas inför sin hemmapublik. Därför är det bra för oss att vi har rutinerade spelare som varit med i sådana här stora matcher tidigare. Vissa har även varit med om att ha vunnit SM- guld. Samtidigt har jag och vi andra unga i laget blivit ett år äldre så det bådar gott.”  

 Ja, det bådar gott för Rasmus Jönsson säger inte nej till att bli matchhjälte.

– “Självklart inte!”

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*