Underskattning svåraste motståndaren

När HIF senare i eftermiddag tar sig an Syrianska så är det inte det gästande laget som är den svåraste motståndaren. Det är naturligtvis risken för underskattning som är det stora problemet, med tanke på att serietvåan möter särklassiga jumbolaget. Allt annat än en klar hemmaseger vore ett gigantiskt fiasko.

Jag skulle inte vilja vara spelare eller tränare i HIF och våga visa mig ute de närmaste veckorna om inte våra killar fixar segern ikväll.

Det finns egentligen ingen ursäkt för en förlust, eller ens en tappad poäng. Det vet Roar och det vet spelarna.

Jag skulle vilja se en del ändringar i laget i dagens match. Jag vill se David Accam från start och Robin Simovic på bänken. Jag vill se Loret  tillbaka på mittbacksplatsen tillsammans med  Peter.  Bredvid Gashi kan Smarason ta plats. Syrianska är inte så starka framåt. Jag skulle kunna tänka mig ytterligare några rockader men väntar mig inte det.

Låt oss se David från start idag.
Låt oss se David från start idag.

Frågan är om det blir några ändringar alls?

Jag noterar att Roar varnar, på HIF:s officiella hemsida för att Syrianska möjligen inte är riktigt lika usla som tabelläget visar. De har haft en del otur i år och det får man möjligen erkänna, men bra lag har tur och dåliga har otur. Det visar all erfarenhet.

Sant är förvisso också att HIF haft en del svårigheter med Syrianska tidigare. Jag såg matchen i Södertälje i våras, då Alejandro Bedoya avgjorde genom att göra matchens enda mål. I ärlighetens namn kom HIF då undan med blotta förskräckelsen. I värsta fall hade det kunnat bli förlust. Eller rättare sagt om Syrianska haft anfallsspelare värda beteckningen så hade de avgjort matchen på sina skapade chanser.

Dessvärre måste jag förstås erkänna att HIF vunnit senast om anfallsspelarna gjort sitt jobb. Det är fan inte godkänt när tre spelare skjuter högt över med öppet läge mitt framför målet! En man kan missa, ok det må vara hänt, men tre!

Hoppas verkligen att Roar och Kalle kört skotträning på rullande boll med killarna i veckan…

Det slarvades förvisso i försvaret också en del, men jag har inte så stora problem med att HIF släpper in några mål så länge de gör fler än motståndarna. Det var bara delvis sant, jag ser förstås gärna att försvaret täpper till också. Men jag vill se mål i fotboll. Och ju fler mål, desto mer ökar spänningen.

Det var lite kul att se hur HIF vände 0-1 till 2-1 på Rambergsvallen, men ärligt talat börjar jag bli trött på att det ska krävas ett motståndarmål för att spelarna ska vakna och ta i på allvar.  Den gamla ramsan ”håll tätt bakåt, full fart framåt” är inte bara en kliché.

Inget lag i allsvenskan har gjort färre mål än Syrianska, bara 17, och inget lag har gjort fler än HIF, 51. Det skiljer 56 mål i målskillnad mellan lagen, i HIFs favör.

Då beställer jag en 5-0-seger i kväll och nöjer mig knappt med mindre. Så gå ut och leverera killar. Och håll sedan tummarna för att Norrköping tvålar till de baby-blå och att Göteborg och AIK delar poängen.

bbl_roland_nordqvist

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*