Khalili i händelsernas centrum när Syrianska gästade Helsingborg

Foto: Bjarki Tordarson

Helsingborgs IF – Syrianska FC

2-2 (1-1)

Olympia, Helsingborg

Publik: 9546

Det var ett spelsuget Helsingborg som kom ut på planen och tog tag i spelet direkt från start, man hade formerat om laget på nytt och Smárason tog plats intill Gashi på det centrala mittfältet. Trots en stor dominans första tio var det ändå Syrianska som tog ledningen efter att Felic kom igenom och bröt in från högerkanten och avslutade med en elegant chipp över Hansson i målet.

Efter målet kom man av sig en aning och slutade spela det fantastiska spel man inlett med, delvis för att Syrianska gör ett fantastiskt arbete i att konstant störa HIF i uppspelsfasen. Men den spelglada Smárason fick igång laget, det såg nästan ut som att islänningen fått en nytändning, samtidigt gjorde Khalili det riktigt bra i sin ”nya roll” som släpande bakom Alvaro Santos.

Alvaro Santos fick spela från start igen.  Foto: Bjarki Tordarson
Alvaro Santos fick spela från start igen.
Foto: Bjarki Tordarson

Allt eftersom halvleken gick kom hemmalaget mer och mer in i det igen och under de sista femton minuterna av första är man totalt dominanta. Därför kändes det helt rättvist när kvitteringen kom i den 37:e minuten, målet gjordes av Khalili assisterad av anfallspartnern Santos. Det var ett psykologiskt viktigt mål för halvtidssnacket och det var mycket viktigt att få in det där målet och därmed också utdelning för det stora bollinnehavet.

Det var inte det där övertända HIF, de man vant sig vid att se, som kom ut efter halvtidsvilan, tvärtom var man snarare mer likt det HIF vi fick se under den där dåliga perioden från första halvleken när man inte lyckades med något. Det skulle ta nästan tjugo minuter innan det blixtrade till i matchen. Då var det Lindström som kom runt på sin kant och slog ett inlägg till Khalili som avslutade på volley och gav hemmalaget ledningen. För övrigt en aspirant till årets mål.

Imad Khalili i händelsernas centrum med två gula kort och två mål.  Foto: Bjarki Tordarson
Imad Khalili i händelsernas centrum med två gula kort och två mål.
Foto: Bjarki Tordarson

Bara minuterna efter så visar HIF än en gång upp ett svajigt försvarsspel som leder till att Rajalakso från ingenstans dyker upp och får till ett avslut som borrar sig in vid den bortre stolpen, kvitterat. I efterföljande situation får Syrianskas mittback Skenderovic sitt andra gula kort och blir därmed utvisad. Helsingborg får kanske den ”hjälp” man behöver för att gå vinnande ur den här matchen när man har en man mer i de sista tjugo minuterna.

När Accam får ett friläge i den 80:e minuten, efter fint väggspel med Santos, slår han den rakt på målvakten och chansen rinner ut i sand när han halkar på underlaget när han skall slå in returen. Roar försöker med en slutforcering när han gör sitt första byte för matchen och slänger in Simovic istället för Krafth och därmed går ner på en trebackslinje. Kort efteråt byter man även in Nordmark och Chrisse för att gå ”all-in”, men trots många chanser får man inte utdelning och matchen slutar 2-2.

Som salt på såren får Imad Khalili sitt andra gula kort efter matchen efter någon kommentar han fällt mot domaren, det röda kortet innebär att han kommer vara avstängd i derbymatchen mot Malmö FF på onsdag kväll.

*****

Slutresultat: 2-2 (1-1)

Målskyttar: Khalili x2

Gula kort: Khalili x2

Röda kort: Khalili

Startelva: Hansson – Krafth (83), Sadiku, Larsson, Hanstveit (87) – Lindström, Gashi, Smárasón, Accam (88) – Khalili, Santos.

Avbytare: D. Andersson, Johansson, Simovic (83), C. Andersson (87), Nordmark (88), Jarl, Svensson.

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Även om Khalili stack ut så var det dessvärre igen en kollektiv dålig insats: Visst glimtar laget till i början och när man gör de båda målen men att sedan så ofattbart bjuda motståndarna på båda målen är helt otroligt! Roar var själv inne på det efter att ha disikerat de defensiva misstagen från Häcken, men sen var alla lärdomar som bortblåsta igår – visst är Dinko en “tank” men är man 3 spelare kring honom måste någon i ett sådat läge gå in på kropp och inte bara stå & se på. Hans mål är snyggt men hade bara någon av försvaret gått på hade vi max åkt på en frispark i backen istället för en kalldusch: och vid 2-2 målet tycks ingen i backlinjen veta vem man ska markera, eller för den delen i situationen innan målet, vart tar mittfältets press på bollhålaren vägen?

    Sen trist att se Santos som när han återigen får chansen från start dessvärre inte får till det, så hur mycket man än unnar honom framgång funkar vår brasse nog bäst som “supersub”?

    Det enda positiva är att revanschlusten bör vara stark inför derbyt, och man kan hoppas MFF börjat tänka mer än “en-match-i-taget” (intryck man fick i dagens SDS), men bjuder vi på det försvarsspelet vi bjöd på igår, är frågan om vi inte t.o.m. missar medaljplats i år…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*