Underkänt till Svenska Spel med flera

Den här helgen spelas det massor av intressanta matcher i den svenska cupen. Vissa lag, som exempelvis vårt HIF, tar cupen på största allvar eftersom en finalseger leder ut i Europa. Nyligen fick vi beskedet att 2012 års matcher i Europa-spelet räddade ekonomin.

Jag vill se vad Roar fått ihop till söndagens cupmatch.
Jag vill se vad Roar fått ihop till söndagens cupmatch.

Ett bevis så gott som något på hur viktig cupen är.

Men för andra är den uppenbarligen mindre viktig. Har varit så inställd på att se matchen på TV, eftersom jag inte har möjlighet åka från Enköping till Helsingborg i helgen, att jag inte ens brytt mig om att kolla vilken kanal som sänder matchen mot Assyriska.

Det blev jag varse efter några kommentarer på Facebook. INGEN kanal visar någon av cupmatcherna!

Jag missar alltså årets första tävlingsmatch, eftersom jag bor 60 mil från arenan.

Skulle det hända i något annat land? Jag tvivlar.

Vems felet är vet jag faktiskt inte. Är det Svenska Fotbollsförbundet eller TV-kanalerna som skiter fullständigt i cupen?  Lika illa oavsett vem som bär ansvaret.

Ointresset är lika stort hos svensk fotbolls förmodligen största sponsor – nämligen Svenska Spel.

Vi kan tippa engelska matcher, spanska, italienska och franska matcher på stryk- och europatipsen – men inte svenska cupmatcher.

Varför kunde inte Svenska Spel satt ihop en kupong bestående av helgens cupmatcher och någon lämplig TV-kanal visat några av de mest intressanta matcherna med resultatservice från övriga?

Det hade höjt intresset för cupen och samtidigt gett oss supportrar en fingervisning om hur bra lagen kan tänkas vara när seriespelet börjar om några veckor.

Det är faktiskt inte godkänt, Svenska Spel, Svenska Fotbollsförbundet och de TV-kanaler som visar all tänkbar utländsk fotboll.

bbl_roland_nordqvist

 

 

 

3 kommentarer

  1. Att SvT inte sänder några matcher denna helg är inte så konstigt. Dock ska de sända från de två närmsta omgångarna och alla matcher från kvart och framåt. En klar förbättring, utan att man ändå ska vara nöjd. HIF kunde ha sänt sina matcher, här har föreningen tappat gentemot hur det såg ut för ett par år sedan.

  2. Några klubbar visar sin match i dag som PPV på hemsidan. HIF gör aldrig det. Varför? Jag har lika långt till Olympia som du.

  3. Med tanke på man sänder Vasaloppet på vanliga kanalerna har man utrymme på både SVT24 samt SVTPlay, så SVT:s storsatsning på Sv. Cupen börjar ju inte direkt bra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*