Äntligen kör säsongen igång!

Snön ligger fortfarande decimeterdjup utan för mitt fönster. Snövallarna är meterhöga där plogbilarna skyfflat undan vinterns vita nederbörd. Samtidigt börjar termometern krypa upp runt femgraders-stecket och solen tittar fram och ger lite vårkänsla i luften. Men det allra säkraste tecknet på att våren nu är i intågande, förutom kalendermånaden mars, är att äntligen sparkar den svenska fotbollssäsongen igång!

Det är mindre än fyra månader sedan som förra säsongen avslutades, nere i Holland, för HIF:s del. Och nu är vi där igen. Säsongen rivstartar med en av årets viktigaste matcher i en av årets viktigaste turnering – Svenska Cupen och för HIF:s del, match mot Assyriska på Olympia.

svenskacupen
Svenska Cupen – Viktigare än många tycks tro!

Nämner man Svenska Cupen för sin fotbollsintresserade omgivning blir det lätt en axelryckning till svar. Cupen har aldrig, i vår generation, varit någon tävling som setts med högre status än en träningsmatch i februari. Men likväl kan vi spänna oss lite extra och gärna skandera; “Cupmästare” när den kommer på tal. Och vi är ju faktiskt regerande mästare i turneringen, och har varit sedan 2010!

I år är dessutom turneringen, som sagt, ännu viktigare än åren dess för innan. Eftersom HIF slutade på en mindre smickrande sjätteplats förra säsongen i Allsvenskan, och därmed missade de placeringarna som per automatik ger europaspel, är en totalseger i cupen extra viktig. För även om inte alla Helsingborgare ser europaspelet med lika stort intresse, är det ett otroligt kul avbrott i den vanliga serielunken. Och och om allt går vägen, en förlängning av säsongen som gör att uppehållet och försäsongen blir kortare. Dessutom har vi ju konstaterat att europaspelet ger viktiga inkomster till klubben.

Med andra ord – Det finns miljoner anledningar till att ta Svenska Cupen på största allvar!

***

Imorgon åker jag mina 25 mil ner till Helsingborg och Olympia. Med mig i bilen åker dessutom ett par smålands-boende HIF:are från den nystartade HIF-fraktionen “Dacke”.

HIF-intresset är stort här uppe i småland, och jag hoppas HIF-intresset är än större i Helsingborg än vad förhandstipsen på en publiksiffra runt 3.000 säger?

***

Det är 29 dagar kvar till den Allsvenska säsongen startar. Och ja, även Allt Om HIF kommer bjuda på en sedvanlig tippning/analys av hur denna säsong kommer sluta. Fast i år på ett annorlunda vis. Hur resultatet på detta blir, det kommer ni få se framöver…

***

Till sist måste jag slänga iväg ytterligare en liten teaser.

Jag blev kontaktad av Kaj Stenberg (HIF-vännerna) förra veckan och fick en bok hemskickad som de bad mig recensera.
Inte vilken bok som helst – “Allsvenska Spelare 1924-2012“.
Och rent spontant; Vilken bok! Vilken monumental historisk vandring genom generationer av HIF-spelare!

Jag inledde med att snabbt ögna igenom, för att senare fördjupa mig i “min generation” av fd spelare, till att helt enkelt börja läsa igenom från pärm till pärm.
Otroligt intressant, informativ och en massa “Aha!”-upplevelser!
Resultatet av min upplevelse från denna bok, får ni läsa om här på AOH under slutet av nästa vecka!
***
Nu – Full fokus på Svenska Cupen – VI ÄR CUPMÄSTARE!
bbl_fredrik_ymer

 

 

 

 

 

1 kommentar

  1. Ni får ha med en banderoll med en bild på Dacke t.ex. så man ser var ni håller till på Olympia -:)

    Apropå publiksiffror så även om solen skiner, säsongskort gäller & det är premiär med ny tränare & spelsystem tror jag inte vi slår ens “lillebror” ca 4500 – tänk på Elfsborg som hade regionsderby mot Ljungskile och lockade knappt 600 pers!! Hoppas jag har fel så det blir 5300 istället för 3500 på Olympia idag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*