U21-laget gick segrande ur Skånederbyt

Har Erik magiska krafter?

Det var en tät tuff match som spelades på Staffansvallen i Staffanstorp. HIF såg till att Malmö fick jumboplatsen i serien efter en 3-1 seger. Jimmy Fors pratade med tränare Erik Edman efter matchen. 

Foto: Bjarki Tordarson
Erik Edman är supernöjdnöjd med sina grabbar.
Foto: Bjarki Tordarson

Hur går tankarna såhär direkt efter matchen?
Jag är supernöjd med allt egentligen. Det börjar med att man tar en fight från minut ett och vågar kliva på och vara tuff mot Malmö och man vet ju att de kommer med samma medicin. Allt eftersom tycker jag vi spelar bra fotboll och jag tycker vi vinner rättvist.

Sista matchen i grundserien, dessutom ett Skånederby, hur taggade var ni på att hålla Malmö bakom er i serien?
Det är klart, Malmö är Malmö, jag tycker killarna visar att det vet hur viktigt det är, även om matchen i sig, objektivt sett inte är någon höjdarmatch så ser man att det är väldigt mycket bra fotbollsspelare på planen, även i Malmö. Det är en tuff fight ända in i slutet där vi avgör på slutet.

Foto: Bjarki Tordarson
Boateng nätade två gånger mot Malmö
Foto: Bjarki Tordarson

Boatengs mål i 65e minuten ser ut att vara ett riktigt By-the-book mål?
Elias slår en lång boll på en överlappande Matti Frej som slår ett fantastiskt fint inlägg och Ema går hårt i boxen och får den där inne också och det är jätte kul att han får göra ett sådant mål. Ett riktigt snyggt mål.

Näst sist i serien inför matchen hur tycker du det speglar prestationen över hela året?
Det har gått lite upp och ner, det får man erkänna, samtidigt är det en tight serie, hade vi vunnit en match till så hade vi gått till A-slutspel. Men vi har inte alltid kunnat matcha som vi vill heller. De sista åtta matcherna har vi ryckt upp oss, även matcher som vi förlorat, som tex. Kalmar hemma, så är det en bra fotbollsmatch och ett bra test för killarna. det är ju det vi är ute efter, vi vill se bra prestationer och vi vill ha ett test där Roar kan känna att spelaren kan klara av att komma in i en Allsvensk match. Det är det hela grejen går ut på.

Nu väntar B-slutspel, hur går tankarna inför den uppgiften?
Vi får se, nu är ju förmodligen Malmö med där med. jag ser gärna att vi möter Malmö alla dar i veckan för då vet man att det blir en tuff fight och det är ju stimulerande för alla att möta dem.

Är det någon eller några spelare som lyft sig i dagens match?
Jag tycker det är kul att se alla såklart, samtidigt är det skönt med A-spelarna som satt på bänken igår och med en tuff hemresa i ryggen ändå går in och levererar här.

Serien slutar med HIF på näst sista plats på 19 poäng, med Malmö bakom sig på 15. Men precis som Edman sa så är det en tight serie där segraren Häcken har 23 poäng. Så mellan första och sjunde plats skiljer det fyra poäng. Tight är bara förnamnet. Vill ni kolla in tabellen ytterligare finns den här.

Som sagt väntar B-slutspel, precis som Edman nämner så kommer Malmö finnas med i den gruppen också. Vilka lag det blir från U21-Superettan återstår dock att se. Uppdatering kommer här på Allt Om HIF så fort vi vet mer.

Startelva: Linus Müller – Bindelöv,  Achinioti-Jönsson, Atta (64), Freij – Lindgren, Jönsson (60), Nordmark, (54), Svensson, Andersson – Boateng.
Avbytare: Edman, Kronholm (60), Getachew (54), Madaras (64)
Mål: Boateng x2, Kronholm

 

bbl_jimmy_fors

Björn Velander BBL

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*