Elias Andersson matchas i Akademilaget under höstsäsongen

Foto: Bjarki Tordarson

Det har endast blivit fyra inhopp i allsvenskan för den 17åriga mittfältaren. Därför väljer man nu att flytta ner honom till Akademilaget för ge honom den matchtid han behöver.

Ytterligare en framtidsman blir spelklar för Akademilaget i veckan, tidigare har vi rapporterat om såväl Mattias Freij som Andreas Linde, nästa man att ta plats i Jonas Ohlanders trupp blir alltså Elias Andersson.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Den 17åriga mittfältaren har tillhört A-laget under hela säsongen men matchats varsamt, endast fyra inhopp har Elias blivit noterad för. Med ett U17-VM med landslaget i höst är det klart att han behöver matchtid, givetvis även för hans fortsatta individuella utveckling. I mittfältaren ser klubben en mycket lysande framtid så den här lösningen känns som mycket bra för Hässleholmssonen.

Nu har man några dagar kvar att fylla på truppen med spelare, fönstret stänger som bekant inte förrän på söndagskvällen. Om det blir fler justeringar är i dagsläget oklart men både David Svensson och Gustav Jarl är spelare som mått bra av mer matchtid i höst.

bbl_jimmy_fors

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*