Tyvärr Hammarby- det blir inga mål på lördag

Många allsvenska anfallare har testat honom, men  ofta utan framgång. På lördag är det dags för Superettan-laget Hammarbys spelare att försöka överlista Pär Hansson, när  Bajen tar emot HIF för cupfinalen inför ett fullsatt Söderstadion.  

Pär Hansson har varit rena muren under årets säsong. Han är inställd på att hålla ännu en nolla då. Det har blivit några i allsvenskan i år.

– Jag fick ett bra debutår förra året då Daniel (Andersson) och Sven (Andersson) hjälpte mig mycket. Det gjorde att jag skaffade mig mycket erfarenhet vilket har lett till att jag vågat ännu mer denna säsong. Till exempel att jag har känt mig säkrare på att gå ut i straffområdet, förklarar Pär.

Det missade guldet har gett blandade känslor.  

 – Det var tungt direkt efter matchen i söndags. Men nu när man har fått lite distans till det, har man fått bättre perspektiv och vi har insett att vi har gjort en otroligt bra säsong, konstaterar Pär.  

– Om vi lyckas  vinna cupen kommer det självklart att lindra smärtan något eftersom vi då får en titel i år, säger Pär.

Biljetterna på Hammarbys sektioner på Söderstadion blev slutsålda på 25 minuter. Men hemmasupportrarna kommer inte att bli ensamma. Flera HIF- supportrar följer med upp till Stockholm och kommer försöka heja fram sitt lag till seger.

– Det är otroligt kul att det är sådant tryck inför matchen och att det är utsålt. Man hade ju hoppats på att matchen skulle kunna spelas på Olympia istället, men ett fullsatt Söderstadion blir nog trevligt det också, säger Pär.

– Allt stöd vi kan få till bortamatcherna betyder mycket. Bortamatchen mot Halmstad för några veckor sedan var helt otrolig. Det kändes som att spela hemma, säger Pär.  

Hammarby ligger numera i Superettan, något som inte påverkar HIF i deras uppladdning.

– Vi ska vara 100 % laddade inför matchen. Hammarby är inte lätta att möta och de har visat i Svenska Cupen, att de spelar bättre mot bättre lag än vad de möter i Superettan, säger Pär.

Straffavgöranden är något som varit Hammarbys signum i slutspelet av Svenska Cupen då Stockholmsklubben har vunnit  den vägen mot både sin lokalkonkurrent, Brommapojkarna, och Kalmar. Får se om det blir straffar som avgör på lördag?

– Jag vill aldrig att matcher ska avgöras på straffar, men nu är reglerna sådana. Jag som målvakt har allt att vinna. Straffskytten ska göra mål, så är det bara.  Jag får vänta ut skytten och agera därefter, avslutar Pär.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*