Reflektion från Tv-soffan

Det blev en härlig eftermiddag framför tv:n. Även om det aldrig var någon fara på taket för HIF’s del, bjöd Hammarby upp till cupdans med äran i behåll. Det var klass-skillnad som sig bör mellan den suveräna 2:an i Allsvenskan och ett mediokert mittenlag från Superettan.
Vilken härlig avslutning på HIF-säsongen 2010!  C U P M Ä S T A R E !!!

Revansch? Nej! Revanschen ska HIF ta nästa år i Allsvenskan…

Dagens vinst (och titel) är lite plåster på såren för det “tappade” sm-guldet och den sätter punkt på en fantastisk säsong från våra Röd-Blå hjältar.

Även om det tog 80 minuter innan målet kom, var jag aldrig nervös. HIF inledde starkt och det märktes att de var numret större än motståndet. Sundin och Gerndt fick Hammarbyförsvaret till att springa och trötta ut sig redan den första kvarten. Lantz dominerade matchen på mittfältet tillsammans med May till en början och sedan i andra, Gashi. Försvaret var ramstarkt och tryggt. Nej det var aldrig nervöst, det kändes helt och hållet safe från början till slut.

Det behövs inte många fler ord för att beskriva denna matchen. Det blev en gyllene match med HIF som segrare!

***

Även om publiken från “Slödderstadion” fått mycket skit och dåligt rykte, måste man ge dem cred för deras förmåga att göra matchinramningen helt otroligt osvensk. Med bra bild och bra ljud på sin tv, får man nästan känslan att vara på plats. Man slipper dock novemberkylan och dessutom den säkerligen stickande röken från bengalerna som verkar vara den stora “innegrejen” på svenska arenor nu…

***

“Inget Sm-Guld till Helsingborg” sjöng de grönvita. Men jag tror att de flesta grönvita hellre hade varit i HIF’s sits än den prekära sits deras eget lag hamnat i? Så avundsjukan lös igenom den ramsan…

***

Rasmus Jönsson! I mina ögon var det årets HIF’are som avgjorde årets sista match. Han har fått lite “skit” för att han aldrig tar avslut. Idag var han precis lika genialisk som vanligt på plan. Dessutom tog han ett antal avslut också. Jag hoppas innerligt att det inte var de sista han gjorde i HIF’s tröja?

***

Äger Tv4 Hammarby, eller är det tvärtom?

***

Säsongen är över…

Det är med vemod som jag knappar in den sista “Reflektionen”… 
Ett år som har varit fruktansvärt roligt, spännande och sjukt bra, sett med mina Rödblåa ögon.

T A C K   H I F!

3 kommentarer

  1. Håller med om att Revanschen tar DI BLÅ/RÖDE nästa år och då kan vi ju hoppas att dom står där med avgörandet i egna händer och inte som i år är beroende av hur andra lag avslutar sinna matcher.

  2. Härligt med en mästartitel! En perfekt genomförd match och jag vill särskilt lyfta upp May, som jag tycker går från klarhet till klarhet! En underbar lirare. Sedan vill jag också rikta ett tack till redaktionen för Allt om HIF, bloggen håller en ypperligg klass och en bra nivå och är en njutning att ha tillgång till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*