TV4 sponsrar IF Elfsborg?

“Det var här som Anders Svensson&Company höjde bucklan i höstas och den här säsongen kan en ny spelare vara med i laget” – Så inleder TV4 sin trailer för sitt nya program; “Proffsdrömmen”

AS_notiser_2013TV4 och Fotbollskanalen.se uppmanar nu alla ungdomar runt om i landet som har en “gömd” talang i fotboll, eller inte fått möjlighet att visa upp den, till att söka till deras nya program “Proffsdrömmen”. Vinsten i programserien är ett proffskontrakt med IF Elfsborg.

PROFFSDRÖMMEN är ett nytt och unikt projekt i TV4 Sport, en talangjakt över hela landet för att hitta en ny eller eller en bortglömd fotbollsstjärna. Patrick Ekwall leder programmet och till sin hjälp har han en handplockad jury med massor av fotbollserfarenhet. De åker runt i Sverige för att hitta 20 st spelare som i slutändan ska bli en lycklig vinnare. Alla är välkomna att söka om du är över 16 år.”

Rent spontant får detta mig till att fundera. Fundera på många saker. Klart är i alla fall att tv-kanalen i och med detta ställt sig i en vrå där deras objektivitet utan tvekan kommer bli ifrågasatt, framför allt i deras rapporter gällande allsvensk fotboll på sajten Fotbollskanalen.se – som ägs av TV4…

Och eftersom nu TV4 är ett vinstdrivande företag – är det TV4 som kommer äga spelarens kontrakt, och om så skulle ske, ta vinsten då denna spelare eventuellt blir såld?

Tar i och med detta tv-program, TV4 på sig rollen som agentfirma, och vilka agenter samarbetar de med?

***

Bara några frågeställningar som jag rent spontant kommer på just nu…finns säkerligen fler frågetecken angående detta projekt som i mina ögon på något vis ändå osökt kommer in på när den i Helsingborg idag, så viktiga frågan för supporterna tas upp; 51%-regeln.

För hur det än är, så har nu Elfsborg möjlighet att erhålla 20 presumtiva “proffs”-spelare scoutade av ett privat företag…

***

Är jag helt fel ute?

bbl_fredrik_ymer

2 kommentarer

  1. Bra tankar – samarbetet är väldigt djupt mellan TV4 och IFE i den här frågan. Så jag misstänker med, att det blir svårare att säga något elakt om Andreasson eller annan i Elfsborg när dom åker ut i första rundan av CL-kvalet 😉

    Att sedan programidéen känns “sådär” är en annan sak. Det är ju förmodligen inte så att någon kommer från ingenstans, oscoutad och visar sig vara ett grymt ämne för ett “proffskontrakt”.

    Det finns en ganska bra engelsk förlaga till det här (dock utan inblandad engelsk klubb om jag inte minns fel), där belöningen var ett år i en Italiensk ungdomsakademi.

  2. Bra skrivit detta verkar vara något skumt med hela affären och gynnar en klubb som i sin tur köpt Tv reklam här uppe i sjuhäradsbygden i TV 4 kanske fått den gratis vem vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*