Tufft motstånd väntar i morgon

Foto: Bjarki Tordarson

I morgon kväll klockan 19.00 är det åter igen dags för HIF att spela Allsvensk fotboll. Motståndet står AIK för, som just nu ligger på andra plats i tabellen. 

Foto: Bjarki Tordarson
Blir Accam och Dahlberg hjältar mot AIK?
Foto: Bjarki Tordarson

Trots det svåra motståndet är Karl-Gunnar Björklund positiv “Jag tror absolut att vi kan vinna om vi gör en bra prestation. Vår utmaning blir att hoppa tillbaka till det som var bra innan. Vi vill bli stabilare så att vi kan prestera bättre.” säger han till HIF.se

Det var en plågsam upplevelse att se HIF förlora med 1-4 mot Halmstad hemma på Olympia. Björklund hoppas att laget kommer att höja sig nu när det kommer fem matcher i tät följd. “Vi var väldigt besvikna efter sista matchen här och har lagt den matchen bakom oss för att kunna skapa en ny era. Vi har fem matcher framöver på ganska kort tid och jag hoppas att prestationen kommer upp så att vi kan vinna en del av de matcherna. Framför allt att vi presterar bättre än vad vi gjorde sist.”

Höja sig måste man göra under den kommande veckan möter man först AIK i morgon och på söndagen väntar Malmö. En ljusglimt i tillvaron är att skadelistan kortas i och med att Robin Simovic som har haft problem med ljumskarna och Fredrik Widlund som har haft ett benbrott båda går tillbaka till full träning under kommande vecka.

Matchtruppen:
2. Johansson, 5. Mårtensson, 7. Lindström, 8. Pálsson, 10. Santos, 11. Smárason, 15. Krafth, 16. Dahlberg, 18. J. Larsson, 19. Bojanic, 20. Boateng, 21. C. Andersson, 22. Linde, 25. Accam, 26. P. Larsson, 28. Uronen, 29. Björkman, 30. Hansson

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Jo, “alle man ombord” är en devis som verkligen måste präntas in i spelarnas huvud med tanke på det tuffa tabelläget HIF är i. Och även med tanke på hur “frånvarande” flertalet var senast mot HBK men det var säkert bara ett undantag då stabiliteten i laget varit klart märkbar.

    Men sen är frågan hur mycket krut man ska bränna på de två närmaste matcherna, då vi inte lär slåss på den övre tabellhalvan? Jag menar inte med det att man ska bara sätta ut skorna och håva in 2 förluster. Vi såg mot Elfsborg att HIF mycket väl kan vinna mot topplag också, men problemet är att 3 poäng mot t.ex. HBK hade varit mer värt än de 3 vi tog mot Elfsborg – så kanske spara spelare på gränsen till avstängning, låt Pär vila så han är kry för sista matcherna och Accam kan vara en fantastisk joker att slänga in från bänken likt mot FFF -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*