Tre poäng efter bra första halvlek

Foto: Bjarki Tordarson
David Accam letar alternativ. Foto: Bjarki Tordarson

Efter ett landslagsuppehåll var allsvenskan äntligen tillbaka och på Olympia tog HIF emot tabelltvåan AIK under måndagskvällen. Det tog ett tag men när väl HIF:arna hittade rätt med anfallsspelet kom också målen, 3-0 i halvtid räckte för att bärga en trepoängare. 

Det var HIF som inledde bäst och tog kommande i matchen, gästerna försökte ta sig in i det men kom aldrig riktigt in i det. När drygt femton minuter hade spelats fick AIK ett visst momentum och tog över bollinnehavet, men HIF kunde återta kommandot, mycket tack vare en bra centrallinje och en pigg Accam.

Accam ordnade en frispark i ett bra läge i den 38:e minuten som Chrisse knorra över muren och in i krysset, ett viktigt mål. Det var bara början, fyra minuter senare rundar Accam målvakten och lägger in 2-0, och tre minuter senare gör samme Accam 3-0, därmed gick han upp i delad skytteligaledning.

Den andra halvleken var 45 minuter som bara skulle spelas av, Helsingborg kom rätt långt ner i banan och AIK jagade en reducering, de fick också till en reducering men närmre än så kom de aldrig. Helsingborg tog med andra ord en blytung trepoängare och laddar nu om inför derbyt på söndag.

Slutresultat: 3-1

Målskyttar: Accam x2, C. Andersson

Gula kort: Accam

Startelva: Hansson – Krafth, Larsson, Björkman, Uronen – Lindström (75), Mårtensson, Pálsson, C. Andersson (89) – Dahlberg, Accam.

Avbytare: Linde, Santos (89), Smárason (75), Boateng, Bojanic, J. Larsson, Johansson.

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Tycker nog AIK hade ett mindre momentum det mesta av första halvlek, i alla fall vad gällde bollinnehav. Dock utan några direkt lägen för denna gång till skillnad från HBK senast, så låg alla HIF:are rätt i sina defensiva positioner – och det gjorde att uppställningen med en mer centralt liggande Accam verkligen betalade sig, så smart tänkt av Roar!

    Bara synd att Accam nu missar derbyt men blir upp till övriga i laget, att visa man kan göra jobbet lika bra som igår så kan det bli en pinne mot MFF…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*