Tro på det!

Arsene Wenger lär ha sagt att för att uppnå det man drömmer om så måste man tro på det man drömmer om

Just där är HIF nu, det är halvtid i Champions League kvalet mot Celtic FC och efter ett mindre lyckat resultat i förra veckans hemmamatch så är det ikväll det avgörs, ska HIF återigen ta sig in i den finaste av alla klubblagsturneringar Champions League?

På sätt och vis påminner läget om det man hade mot Inter år 2000, det var ju inget snack om att Inter inte skulle vända 0-1 förlusten mot HIF på Olympia till en seger och avancemang. Det sket sig kan man säga…

Likaväl som att Galatasaray inte förlorar hemma på Ali Sami Yen så heter det att Celtic inte gör det på Parkhead. Men HIF slog Galatasaray borta, man tog poängen mot Inter borta  och det är inte alls omöjligt att slå Celtic borta. Det spel som skottarna visade upp på Olympia skrämmer ingen, däremot gör deras effektivitet det..

HIF har ofta kunnat lyfta sig mot stora lag och har hanterat ett stort publiktryck förr och det faktum att skottarna redan tagit ut avancemanget talar också för HIF.

Men då krävs det att Ardian Gashi har de där svarta ögonen från början, att May Mahlangu fortsätter att förnedra Celtics innermittfält, att Pär Hansson plockar fram det spel som borde gjort honom till landslagets givne förste målvakt, att firma Sörum och Djurdjic är så effektiva som statistiken från Tippeligan visar. Det krävs också att våra ungdomar gör sitt livs insats för att nå till drömmarnas mål, Champions League!

Vi ses i Glasgow!

2 kommentarer

  1. Det krävs att HIf gör så få misstag som möjligt och lyckas trycka in mål på de chanser man skapar, det är allt men det har HIF inte skämt bort oss med under säsongen. Men chansen finns innan matchen är spelad så även jag håller tummarna och hoppas på det omöjliga! Frågan är bara om Sörum har på plan att göra? Jag har studerat honom i några matcher och verkligen försökt se hans fötjänster, vad han har och gör som motiverar mina förhoppningar på honom. Hans bollbehnadling är inte så värst bra, ej heller huvudspel eller närkampspel, inte är han så skottvillig heller eller en snabb eller en utsökt passningsspelare så vad som återstår för mig i min analys är att han springer och skapar luckor, drar på sig bevakning och i målområdet kan toffla in en och annan boll men räcker detta? Och vad är alternativet? Ytterliggare en mittfältare men i mer offensiv position? Santos? (Nej) Bedoja? Nja, kanske. Är hans defensiva kvaliteter tillräckliga? Hans targetförmåga? Eller skulle Djurdjic fungera ett steg ner och Bedoja på topp? Nog skulle HIF behöva överraska Celtic med något icke-förväntat och jag hoppas också att HIF använder sig av en större variation på de fasta situationerna i dagens match. Fasta situationer kan skapa och avgöra matcher där spelmålen är en bristvara.

  2. Nä, snabb på plan är inget man kan beskylla Sörum för så hade inte varit fel men kvick lirare som Sudden att slänga in men det är något som ligger på J.J:s bord numera – visst är Djurdjic kvickare men killen är en striker så han måste ligga längre fram i plan för att ta vara på chanserna och speed kan HIF få från mittfältet i form av både May & Bedoya, men frågan är om inte Åge behöver ha ett “ess i rockärmet” som t.ex. Santos som bör kunna ta kampen i luften med Celtics mittlås.

    För även om HIF visade senast att de ska spela på marken mot skottarna för att skapa lägen så kan det nog bli en matchbild till en början där en del luftpastejer från de bakre HIF-delarna lyfts upp när Celtic trycker på, och då tror jag Santos ha större chans att ta duellen än Sörum som kanske kan hoppa in senare och ersätta Santos/Djurdjic

    Lycka till ikväll rödblått – håller såväl tår som tummar för er hemma i TV-soffan att det omöjliga blir möjligt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*