Lycka till och tack Sudden

Ta chansen nu, Erik!

 

 

Efter 88 matcher i den vackra röda tröjan, med 23 gjorda mål sedan han kom 2009, är det alltså klart att Erik Sundin lämnar HIF och återvänder till Stockholm där han ska förstärka Hammarby. Vi önskar honom lycka till och tackar för hans insatser för HIF!

Nyheteh kom ut redan på måndagen vilket tydligen irriterade sportchef Jesper Jansson, men man kan ju undra varför? Det har knappast varit någon hemlighet att Erik är missnöjd med speltiden. Och när fler än två vet om något så är det inte längre någon hemlighet. Det är grundläggande fakta för en journalist.

 

Även om det inte sades klart ut så spekulerades det på pressläktaren på Råsunda, under Djurgårds-matchen, när vi nåddes av det kryptiska beskedet att “Erik inte var med i truppen av personliga skäl”.

Men eftersom nyheten redan var ute hade HIF inget annat val än att bekräfta den på sin hemsida på måndagen. Nog om det.

Plats för hyllningar

Under sina fyra år i HIF har Erik hunnit samla på sig tre cupvinster (varav en i Supercupen) och en ligatitel. Inget dåligt facit!

Förra årets seger i allsvenskan var han ju med och fixade när han gjorde ett av målen i den roliga matchen mot Gais borta. Därmed avgjordes serien trots att flera omgångar återstod.

Men Erik har varit en starkt bidragande orsak även till de övriga titlarna. Med sin irrationella spelstil med skickliga löpningar har han skapat utrymme även för sina anfallskamrater.

Att han i år inte fått mer förtroende hos tränarna har förundrat en hel del supportrar. Framför allt med hänsyn till att det tog så lång tid innan det lossnade för Thomas Sörum. Men man ska också ha i åtanke att Erik haft en hel del skadebekymmer. Och när han väl blivit kvitt skadorna har konkurrensen om anfallsplatserna varit stenhård.

Sedan är det knappast någon hemlighet att han själv inte varit nöjd med situationen när han inte fått speltid. Sådana tankar luftade han redan förra året då han vid flera tillfällen förpassades till bänken.

Trots allt valde han ju att förnya kontraktet inför den här säsongen och det berodde, enligt honom själv, på att han och familjen trivdes så bra i Helsingborg.

Apropå familjen så har han hunnit att både gifta sig och bli tvåbarnspappa under sin tid i Helsingborg. Men trots det har han hela tiden betraktat Stockholm som ”hemma” och det har stått klart att han skulle återvända till huvudstaden när karriären i HIF tog slut. Att det blev lite tidigare än tänkt är inte så mycket att säga om. Han har fortfarande mycket att ge på planen och blir säkert en tillgång i Hammarby, som inte lyckats leva upp till förväntningarna i Superettan men kanske blir vassare i höst.

 

 

Skribenten fick nöjet att spela på Söderstadion i våras, iklädd en vacker röd tröja.

Dock inte HIF:s, men det röda hjärtat klappade under tröjan.

4 kommentarer

  1. Vi tackar Erik för de år han spelat i HIF och framför allt för de viktiga mål han gjort särskitl för 2 säsonger sedan och önskar honom lycka till i Hammarby! Han är en fulländad inhoppare och jag tycker inte HIF använt honom på bästa sätt i år eftersom konkurrensen inte varit särskilt stenhård med tanke på hur illa anfallarna har presterat utan tränarna har väl inte värderat Eriks egenskaper så högt? Läste i dagens HD att Hareide vill ha in fler försvarare. Oron sprider sig i klubben och det är delvis konsekvensen av en ovanligt skadekänslig spelartrupp och felvärdering av kvaliteten på de försvarsspelare som funnits/rekryterats och det ansvaret faller på Jesper. Men han är ju bra på att låna spelare så kanske en back kan lånas in resten av säsongen? Ja, HIF är varken stabilt eller kontinuitetstroende detta år. Jag undrar för mig själv ibland hur det hade blivit om Conny och P-O suttit kvar?

  2. Ett för övrigt suveränt snyggt mål ända från Baffos svepande passning tills Suddens snygga klackmedtagning av bollen tills finten som lurade både GAIS målvakt samt back (till att börja med fribrottning) och sen en enkel men ack så underbar inrullning av bollen!

    Eriks 2 avgörande nästan identiska mål borta mot Elfsborg 2010 samt förstås det avgörande målet i fjorårets Supercup är också härliga minnen för både oss supportrar samt förstås för Sudden själv – dock när han kom till HIF var man milt sagt lite upprörd över hans “förmåga” att alltid tappa fotfästet i trängda lägen där han med sin snabbhet borde kunnat avlossa ett skott eller passat bollen istället. Men med tiden avtog den ovanan och hans ihärdiga löparbete har sen skördat många framgångar i rödblått, så all lycka i framtiden för dig Erik men synd det inte blev fler chanser i år om än tuff konkurrens men någon ärlig chans i år tycker jag inte tränarna gav dig…

    Visst har hela “Connygate” precis som fallet var med MFF & “Rollegate” påverkat spelartruppen om än alla inblandade säger något annat och det fulspel HIF:s sportsliga ledning körde med kan nu börja visa sig vara kostsamt – tryggheten i det kollektiva försvarspelet (om än skador & många omplaceringar) som P-O & Conny införde är som bortblåst. Trolligen pga av en viss obalans i nyförvärv med många offensiva spelare och man får tänka på, att med truppen i våras så låg vi inte alls illa till om än spelet ibland haltade betänkligt jämfört med tabelläget nu…

    För laget blev Europaspel ett lyft och det hade skett oavsett vem som suttit på bänken, om än en del i laget gnällde på Conny. Dessutom med de tydliga signaler från ledningen att man inte ville förlänga med Conny, så hade det varit ett mycket snyggare avslut om Conny & P-O fått avsluta sitt tredje år ihop i föreningen, än blivit körda på porten som en smutsig byracka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*