Träningsrapport inför Örgryte: “Han kommer inte till spel…”

210313 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson och Ravy Tsouka-Dozi efter träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Mjällby den 13 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0071

Dagens träningsrapport kommer från ett kyligt Olympiafält.

Saknades gjorde: Ravy Tsouka, Jakob Voelkerling Persson, Viktor Lundberg, Victor Göransson, Rasmus Jönsson, Alhaji Gero.

Träningen inleddes med en uppvärmning under ledning av Marcus Linnér.

Därefter gick man så över till kvadraten.

Efter ett par enklare fysövningar med Marcus Linnér satte man igång en speluppbyggnads övning där Mittbacksparet med Casper Widell och Charlie Weberg fick sätta igång ett anfall mot ett par frisparksgubbar placerade runt planen.

Övningen och anfallen skedde ofta i ett högt tempo och bra fart på bollen. Det ska dock sägas att man ofta sökte sig ut på kanten för inlägg samt att någon större analys över kvalitén i själva uppbyggnadsfasen blir svår när motståndarna är livlösa föremål. Rasmus Karjalainen imponerade med sina avslut under övningen.

Med denna träningsvecka nu slutförd ser det ut som att startelvan imorgon blir som följer:

Anders Lindegaard – Andreas Landgren, Casper Widell, Charlie Weberg, Bödvar Bödvarsson, – Brandur Hendriksson, Adam Kaied, Benjamin Acquah – Wilhelm Loeper, Dennis Olsson – Anthony Van Den Hurk.

Ravy Tsouka kommer INTE till spel imorgon då han återvände till Helsingborg med smärta efter sitt VM-kval med Kongo. Rasmus Jönsson har kört rehab med Dale Reese under veckan men hans baksida lår har inte återhämtat sig på det sättet som man hade förhoppningar om. Prognosen är nu istället att Jönsson är tillbaka till nästa match. Viktor Lundberg har problem med en vad och kommer inte heller till spel. Jakob Voelkerling Persson och Victor Göransson är som sagt borta sedan tidigare.

HIF har under veckan övat mycket på sitt presspel samt eftersökt ett högre tempo i sin speluppbyggnad och det är något man kan observera imorgon om någon förbättring har uppnåtts.

Jörgen Lennartsson tog ett kortare samtal med hela truppen innan han avslutade dagens träning efter knappa timmen.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

1 kommentar

  1. Varje vecka så läser jag här och i hd från tränarna att de tränar mkt på sitt presspel. Nu har nästan hela säsongen gått och jag har inte sett presspel i någon match… mer än från motståndarna där många lag gjort det mot HIF. Samma sak med omställningar, extremt långsamma och omständiga när sämre lag (på pappret) gör det snabbt å effektivt mot HIF…
    Det var befriande att se lindegard skälla ut spelarna i matchen mot Falkenberg i höstas å man kunde minnas Gashi förr om åren. Tror den viktigaste rekryteringen vi kan göra är att hitta en Gashi på mitten som lyfter hela laget med verbala lavetter och gör jobbet själv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*