Träningsrapport inför Halmstad BK

Inbördes match. Här avgör västarna precis i slutskedet Foto: Emil Carlsvärd

Efter bara oavgjort mot Syrianska senast väntar nu en helt avgörande match hemma mot HBK på söndagen. Vid vinst eller oavgjort går HIF vidare till kvartsfinal.

I förmiddags genomförde laget den sista träningen innan det är dags för den avslutande omgången i Svenska Cupens gruppspel i morgon. Under uppvärmningen kunde man se att Robin (Simovic) och Peter (Larsson) var tillbaka tillsammans med laget, dock utgick dem båda väldigt snabbt. Larsson deltog bara i själva uppvärmningen medan Simovic även var med i kvadraten. Boateng, Dahlberg, Landgren, Ramadan och Hansson stod över träningen helt, där Pär dock fick agera tillfällig målvaktstränare åt Matt Pyzdrowski och Daniel Andersson eftersom Pär är borta pga fingerskada.

Övriga i truppen deltog i dagens träning som var upplagd ungefär som vanligt. Efter kvadraten var det spelövning, därefter skottövning och sedan match. Spelövningen kördes som brukligt med uppspel genom hela laget och därefter avslut. En skillnad denna gång från de senaste träningarna undertecknad varit på var att Henke pressade backarna i början av uppspelsfasen, som dem dock klarade av med bravur. Bra avslut under hela övningen, i början räddades dock många av målvakterna men därefter rasslade nätmaskorna mer än en gång. Efter spelövningen går Pär av träningen, som under tiden tränat för sig själv.

Sedan var det dags för skottövningen. Wede, Uronen och Widlund var på vänsterkanten, Lindström, Krafth och Jarl befann sig på höger. Efter halva tiden bytte Lindström plats med Atakora som började centralt. Bra kvalité på inläggen från samtliga, och många fina avslut. Bland annat lade Pálsson snyggt in den på volley vid bortre stolpen, och Jordan fick till en lätt styrning med vänsterfoten ribba in.

Träningen avslutades som brukligt med match. På grund av att truppen fortfarande lider av en hel del skador så spelades matchen även denna gång 9 vs. 9. Lagen såg ut enligt följande:

Västar: Pyzdrowski – Krafth, Achinioti-Jönsson, Widlund – Jarl, Bojanic, Uronen – Jordan, Kinnander

Icke västar: D.Andersson – Lindström, Björkman, Calle, Wede – Pálsson, Mårtensson, Atakora – Ajdarevic

Som vanligt i de interna matcherna så var det högt tempo. Förhållandevis bra spel, med mycket känslor och intensitet. Inte så många målchanser, och det såg länge ut att bli mållöst. I slutet fick Atakora, vad man trodde då, den sista chansen när han på hörna ganska obevakad nickade över. Men i anfallet efter kontrade västarna och Bojanic, som börjar bli en van matchhjälte under träningarna, satte segermålet 1-0. Efter matchen uppstod ett bråk där det var ganska stor irritation bland vissa av spelarna, framförallt Lindström och Bojanic, där Lindström främst var förbannad över förlusten. Som tur var gick det över ganska fort och ledarstaben, med Henke i spetsen, höll därefter ett tal till gruppen om att visa respekt för varandra och att inte låta sig själv gå över gränsen.

Inbördes match. Här avgör västarna precis i slutskedet Foto: Emil Carlsvärd
Inbördes match. Här avgör västarna precis i slutskedet
Foto: Emil Carlsvärd

Dagens…

…mål: Inlägg från Krafth under skottövningen in till Lindström som stenhårt nickade bollen rakt upp i högra krysset.

…citat: Denna dag fick det bli två stycken. Den första är från Daniel Andersson, som skrek ut ”Läktaren var riktigt gammal innan men nu blev den ännu äldre” när han fick syn på Janne Andersson, tränare i IFK Norrköping, uppe på södra stå. Den andra tar vi från manager Henrik Larsson som under spelövningen sade till sina spelare ”Den bollen måste ligga längs backen, den kan inte studsa så. Mer fokus på det” efter att en boll som skulle ut till ena kanten studsat fram istället för rullat längs gräset.


En trolig startelva för morgondagen, om undertecknad får spekulera:

Pyzdrowski

Krafth – Björkman – Calle – Uronen

Atakora – Mårtensson – Bojanic – Wede

Ajdarevic – Jordan

Emil.Carlsvärd.BBL

 

1 kommentar

  1. Den sortens tändning gillar vi – bara tänk på när Mellberg & ljungberg rök ihop i VM02: sen gick landslaget och vann “Dödens grupp” så nu gör vi det samma idag -:)

1 trackback/pingback

  1. Inför Helsingborgs IF – Halmstads BK | | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*