Christoffer Andersson “Ska bli kul med en gruppfinal”

I morgon är det dags för den avgörande matchen om en plats I Svenska Cupens kvartsfinal. Det är Halmstad BK som star för motståndet och sjävklart riktas ögonen på en av HIFs trotjänare, Christoffer Andersson, som nu återvänder “hem” till Helsingborg med sitt nya lag.

Foto: Bjarki Tordarson
Imorgon återvänder Chrisse till Helsingborg men nu som spelare I motståndarlaget
Foto: Bjarki Tordarson

Med tanke på att Chrisse har sin bas I Helsingborg så var det kanske inte helt oväntat att han dök upp för att titta på HIF- Syrianska. Troligtvis gick han även därifrån med ett leende då hemmalaget visade upp en del försvarsmässiga brister som HBK kanske kan utnyttja I söndagens cupmöte.

Jag antar att det ska bli roligt att få möta Helsingborg på söndag?

– Ska sjävklart bli kul med gruppfinal mot HIF I morgon, känns givetvis aningen konstigt men otroligt inspirerande. HIF har sett starka ut och spelar en bättre fotboll än tidigare.

Vad säger du om din nya klubb så här långt?

– Blandad kompott! Två bra prestationer mot Kalmar och Syrianska, sen fyra mindre bra prestationer där det syns att vi inte är riktigt samspelta och där kvaliteten inte varit bra nog. Men omsättningen i truppen har givetvis gjort att det krävs lite tid. HBK tappade sju startspelare från förra året och ny tränare på köpet så det kräver lite tålamod.

HIF får se upp med Kwame Karikari - ny från AIK Foto: Halmstad BK
HIF får se upp med Kwame Karikari – ny från AIK
Foto: Halmstad BK

Du har startat båda tävlingsmatcherna denna säsongen – hur säker är du på en startplats?

– HBK har en relativt jämn trupp där väldigt få spelare kan känna sig givna i en startelva, personligen har jag spelat mest i backlinjen och det är nog där Janne helst använder mig. Handlar mycket om att hålla sig frisk så mycket som möjligt för att få speltid. Men vi har fyra duktiga ytterbackar.

Vem bör vi hålla ögonen på I Halmstad?

– Junes Barny har sett spännande ut så här långt. Sen har vi ett par unga spelare som jag tror mycket på.

Utgår från att det känns lite speciellt att komma ”hem” även om matchen spelas på Olympiafältet?

– Ska bli en väldigt kul match att spela om jag blir uttagen i startelvan:)

– Har ju kontakt med killarna titt som tätt och vi glirar varandra hela tiden. Har varit på Pär om hans “alibi” skada och sagt att han var rädd att få vittja nätet efter en väl avvägd frispark…ha ha

Vågar du dig på att tippa?

– Tror och hoppas vi vinner, låt säga 2-0

Vi hälsar givetvis Chrisse och Halmstad välkomna till Olympiafältet imorgon men för säkerhets skull så hoppas vi inte att Herr Andersson känner sig för hemma på vår hemmaplan.

Matchen spelas på Olympiafältet Plan 10 med start klockan 14.00 imorgon. Saknar du fortfarande biljett så kan du köpa den här!

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*