Träningsrapport 8/6: “Acquahs första träning, Mittfältaren klev av”

Dagens träningsrapport kommer från ett svalt Olympiafält där ett efterlängtat nyförvärv gjorde sin första “riktiga” träning med klubben 

Saknades Gjorde: Ravy Tsouka, Andreas Granqvist, Jakob Voelkerling Persson, Brandur Hendriksson, Viktor Lundberg, Vladislav Kreida, Victor Göransson och Anthony Van Den Hurk.

Med från U19 var: Lucas Larsen och Ervin Gigovic.

Träningen inleddes som vanligt med att Marcus Linnér tog hand om uppvärmningen. Mattias Lindström satte sedan igång en spelkombinationsövning, där spelarna själva fick välja hur man kombinerade. 

Man körde sedan en form av kvadraten på stor yta med två lag samt fåtal spelare som var med i det lag som var spelförande. Benjamin Acquah fick prova på denna roll mot slutet.

Man spenderade den sista knappa halvtimmen med tvåmålsspel på yta ungefär lika stor som halvplan. Lagen var som följer:

Lag Gul: Andreas Landgren, Casper Widell, Bödvar Bödvarsson, Adam Kaied, Benjamin Acquah, Wilhelm Loeper, Noel Mbo, Max Svensson.

Lag Blå: Emil Hellman, Charlie Weberg, Lucas Larsen, Rasmus Jönsson, Ervin Gigovic, Dennis Olsson, Assad Al Hamlawi, Alhaji Gero.

Spelet var faktiskt ganska underhållande att kolla på. Hyfsat snabbt och en del fina aktioner. 

Värt att notera är att man fortsatte spela med Max Svensson som anfallare idag. Gjorde dessutom ett snyggt mål, med ett välplacerat avslut i bortre.

Mot slutet fick Dennis Olsson en smäll mot ena foten och blev omlindad av Marcus Linnér. Han fick därefter hjälp att ta sig av planen efter träningens slut.

Jag förstår såklart att många av er är nyfikna på nyförvärvet Benjamin Acquah. De första intrycken är goda. Väldigt snabbfotad, teknisk, älskar att utmana, bra på små ytor och är snabb. Dessutom har han en fin blick för spelet och en bra förmåga att fördela bollen vidare och sätta upp sina lagkamrater.

Han sa själv under gårdagens intervju att han helst spelar bakom anfallaren och det förstår jag för när han hamnade i den ytan excellerade han. Han spelade idag tillsammans med Adam Kaied på innermittfältet och i det defensiva spelet såg han ibland lite vilsen ut och ska nog inte hamna inte så långt ner i banan. Det är dock bara en träning såklart. Men speltypen har man saknat lite under våren, det vill säga en spelare som vågar utmana och tar initiativ. Ser fram emot att se honom resten av veckan.  

Dagens träning avslutades efter lite mer än En timme och 30 minuter. 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*