Benjamin Acquah: “Jag är så tacksam”

210607 Helsingborgs Benjamin Acquah under en träning med Helsingborg den 7 juni 2021 i Helsingborg. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / COP 273 / NO0033

Till slut är han äntligen här. Benjamin Acquah gjorde sin första träning med laget under måndagen även om det var en lättsam sådan med Rögle BK som sällskap. AOH:s Anthony Thörn gjorde en första intervju med nyförvärvet och det är en tacksam spelare som har anlänt.

Vad är känslan nu när du är i Helsingborg?

” – Det känns så bra. Jag älskar miljön, Spelarna är väldigt vänliga, Jag är så tacksam och glad över att vara här.”

Det har varit en väldigt lång resa innan du är här, vad är din känsla nu när du äntligen är här?

” – Äntligen. På grund av pandemin har det varit svårigheter för mig att komma hit, med dokument också vidare. Så äntligen, jag är väldigt tacksam och glad över att vara här.”

På grund av den långa processen har det byggts upp mycket förväntan kring dig, vad är din hälsning till fansen?

” – Jag har följt ligan och vi gjorde bra ifrån oss under 4-5 matcher men nu tappar vi i tabellen. Min målsättning är att hjälpa laget, att uppnå det som klubben vill uppnå men även att fansen ska kunna finna nöje i att se oss på Arenan.”

Vad är ditt mål nu när du spelar i HIF?

” – Det är en jättebra känsla. Det är varje spelares dröm, speciellt när man är Afrikan, att komma till den högsta nivån, att få visa upp sin talang. Jag är så tacksam att Helsingborg såg den talangen i mig.”

Vad var din känsla när du hörde om intresset från Helsingborg?

” – Det var så stort. Jag har bara spelat i Ghanas Premier League och att få ett kontrakt utifrån, det är inte så lätt. Det visade hur viktig de tycker jag är som spelare för dem. Så jag är så tacksam som jag sa förut.”

Vilka är dina största styrkor som fotbollspelare?

” – Mina största styrkor som fotbollsspelare är utmana mina motståndare och skapa chanser, det är mina största styrkor.”

Vilken roll på planen passar dig bäst?

” – Min bästa roll är att spela bakom anfallaren, ibland kan jag också spela som vänsterytter. Men jag föredrar helst att spela bakom anfallaren.”

210607 Helsingborgs Benjamin Acquah under en träning med Helsingborg den 7 juni 2021 i Helsingborg.
Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / COP 273 / NO0033

Hur mycket vet du om klubben och staden?

” – Inte mycket. Men jag har följt de på Instagram och jag vet att det är en stor klubb. Jag har även följt hur det har gått för dem i matcherna. Bara att få höra att de ville ha mig var en fantastisk känsla. Staden är väldigt vacker, folket och spelarna här är väldigt vänliga som jag sa innan så jag är väldigt tacksam över att vara här.”

Snart kommer du få uppleva fans på läktaren också, hur exalterad är du inför den möjligheten?

” – Jag kan inte vänta. Som spelare är fotboll ingenting utan fansen. Att ha supportrarna på läktarna, det hjälper dig och motiverar dig. Det finns folk på läktaren som kollar på dig och förväntar sig saker och då måste man leverera. Om man färsäkrar sig om att de är glada då hjälper du också laget i slutändan.”

Hur skulle du beskriva din fotbollsresa hitills?

” – Jag började spela fotboll i skolan när jag var väldigt liten. Sen gick jag till Red Bulls Akademi i Cape Coast, Ghana. Sen hittade Ebusua Dwarfs i Ghanas Premier League mig och sa att de var intresserade. Jag fick kontrakt med dem och det var under min andra säsong med dem som Helsingborg signade mig. Jag spelade 18 matcher i Ebusua. Det finns spelare som spelar 5-6 säsonger i Ghana och inte får chansen, så jag var så glad att höra att Helsingborg var intresserade.”

Vilka är dina fotbollsförebilder?

” – Jag älskar att kolla på Robinho och Kevin De Bruynes Passningar. Jag vill försäkra mig om att kunna göra bägge delar, att utmana min spelare och fördela vidare. Att Assistera är väldigt viktigt fotboll så jag kan inte bara följa en spelare, utan kombinera flera olika.”

1 trackback/pingback

  1. Träningsrapport 8/6: “Acquahs första träning, Mittfältaren klev av” – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*