Träningsrapport 6/3: “Två skador på dagens matchförberedande träning”

Dagens träningsrapport kommer från ett kallt Olympiafält.

Saknades Gjorde: Viktor Lundberg och Marcus Olsson.

Träning dagen innan match betyder ofta en lättare träning med få övningar. Dagens träning var inget undantag. Detta betyder givetvis att dagens träningsrapport kommer att bli kortare.

Träningen inleddes som vanligt med uppvärmning under ledning av Marcus Linnér. Därefter la man lång tid på Kvadraten. Efter cirka 20 minuter på denna övning skulle dock Anders Lindegaard kliva av. Han hade svårt att stödja sig på högerfoten men haltade av utan hjälp.

Efter en halvtimme satte man upp en ganska simpel avslutsövning, med ett väggspelsmoment. Man la till ett tävlingsmoment spelarna emellan, där Vladislav Kreida och Van Den Hurk Imponerade mest. Vladislav Kreida har som vanligt ett väldigt tungt skott och missar väldigt sällan målet.

Därefter blev det smålagsspel där målen sattes upp på vardera kortsida. Rasmus Jönsson hade Orange väst och var därför med i det spelförande laget.

Tempot var hyfsat lågt och med ganska många misstag. Det märktes att det var dagen innan matchdag och att spelarna därför inte tog ut sig fullt ut. Efter drygt 10 minuter gick både Andreas Landgren och Brandur Hendriksson in i en glidtackling för att vinna boll. Tyvärr slutade duellen smalben mot smalben och tog värst på Hendriksson. Brandur lindades om och kunde ta sig av banan för egen del, haltandes.

Man fortsatte ett par minuter efteråt men dagens lätta träning avslutades efter lite mer än en timme.

Trolig Startelva imorgon:

Det ska tilläggas att Voelkerling Persson är lite av en chansning från min sida. Jag tror att man Eventuellt vill använda Kreida i Brandurs Nummer åtta roll istället just med tanke på Kreidas spelskicklighet och fina fötter, vilket betyder att Voelkerling Persson blir en mer hederlig defensiv mittfältare. Valet står nog mellan Victor Göransson och Voelkerling Persson på mitten imorgon. Man har övat på sitt zonförsvar under veckan och vill helt enkelt stänga mitten så mycket som böjligt, tvinga ut häcken på utsidan och vinna boll genom att stänga ytor och alternativ kollektivt. Snabba anfall och ett lågt liggande försvar är nog HIF:s melodi imorgon.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*