Träningsrapport 25/8: “Han var delaktig under hela dagens träning”

Dagens träningsrapport kommer från ett molnigt Olympiafält där det kan tänkas bli förändrade roller inför derbyt…

Tränade gjorde: Alex Nilsson, Anders Lindegaard, Ravy Tsouka, Charlie Weberg, Andreas Landgren, Bödvar Bödvarsson, Wilhelm Loeper, Rasmus Jönsson, Brandur Hendriksson, Adam Kaied, Rasmus Karjalainen, Victor Göransson.

Dagens träningspass var förvisso väldigt lugn och saknade matchspel men ett glädjeämne var att Victor Göransson var delaktig under hela dagens träning.

Då Marcus Linnér inte var närvarande ledde Mattias Lindström dagens uppvärmning.

Efter detta satte man upp en större variant på kvadraten med en “joker” i mitten som var med i det spelförande laget. Det såg faktiskt väldigt fint ut. Flera längre perioder av kombinationer och ganska högt bolltempo.

Efter detta satte man upp en avslutsövning. Man satte upp inläggslägen där man ville få spelare inrusande på olika djup i boxen men lät även spelarna vända om för att skjuta.

Det såg flera gånger ganska fint ut med flera avslut som var välplacerade.

Mot slutet lät man Rasmus Karjalainen tampas med Mattias Lindström om att ta ner en längre boll från kanterna och sedermera knacka ner den till framåt-rusande spelare för avslut utanför boxen.

Kanske är detta en liten hint om att man nu överger tanken om Rasmus Karjalainen som en djupledsgående forward, till en mer target-liknande sådan. En roll som kan passa honom då han flera gånger i matcherna sett stark och tung ut i boxen.

Även här såg avsluten fina ut.

Dagens lätta träningspass avslutades efter drygt en timme.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*