Thörn: Anteckningar efter dagens U21-Match mot Landskrona Bois. “Han var mer eller mindre felfri”

HIF:s U21-lag spelade 1-1 mot Landskrona Bois dito idag. Det här tar jag med mig från den matchen: 

 • Let’s tighten up the screws… 

HIF var väldigt slarviga i uppspelsfasen idag. Det var stundtals rent lotteri när Casper Widell och Emil Hellman skulle slå den längre bollen upp i banan. Det funkade dock ibland, men långt ifrån där man vill vara. Det blev lite bättre i andra halvlek men man kan tycka att standarden ska vara högre sett över 90 minuter.

 • Bob’s your uncle…

18-årige nyförvärvet Victor Blixt stod för en bra insats idag. Fin flärd och speed när han kommer på sin kant och har ett fint tillslag. Utvecklingspotentialen som har deklarerats från HIF-håll är hans defensiv men det var inte alls tydligt idag utan sett över 90 minuter såg han väldigt stabil ut, även fast han såklart har sin spets i offensiven.

 • Apply pressure to exposed areas…

HIF började matchen halvtaskigt trots att man gjorde 1-0 ganska tidigt. Ett par stunder av fint spel men man hade svårt att få till längre sådana av längre kontroll. I andra halvlek ändrade man sin matchplan och satte en betydligt högre press på Landskronas backlinje och målvakt som mer än ofta ville spela kort. Det gav resultat och man vann bollen högt flera gånger om även fast man inte orkade hela halvleken, vilket är fullt naturligt.

 • Cometh the hour, cometh the man….

Lucas Larsen har nu flyttats upp till A-laget permanent för utvärdering då han blir överårig för U19 nästa år. I dagens U21-match var han HIF:s bäste spelare. Väldigt placeringssäker, stark i duellerna, trygg med bollen och vågade flera gånger trycka upp och duellera. Någon smärre miss på ett inlägg i första halvlek men sett över 90 minuter var han mer eller mindre felfri. Hösten kommer bli spännande…

 • I’m feeling low…

I andra halvlek kom Bois loss ett par gånger men skapade väldigt sällan chanser som var hyperfarliga. HIF kontrollerade det mesta av spelet och det höga presspelet gav resultat med flera bollvinster högt upp i banan. I slutet av halvleken blev HIF dock väldigt trötta och hamnade väldigt lågt. Till slut drog Bois nytta av situationen med ett skott utifrån. Orättvist sett till andra halvlek men kanske inte sett till 90 minuter. Synd.

 • The Breakthrough Prospects…

Två av HIF:s spelare som står på gränsen till speltid i A-laget i form av Dennis Olsson och Assad Al Hamlawi var HIF:s farligaste offensiva hot matchen igenom. Dennis Olssons aviga spelstil, glöd och spelförståele och Assad Al Hamlawis instinkter, fysik och avslutsförmåga visade sig flera gånger idag. Dessutom kombinerade de bägge snyggt för HIF:s 1-0 mål tidigt i matchen. Det finns en befogad fråga om varför dessa unga, utvecklingsbara spelare med potential inte får spela kontinuerlig fotboll med A-laget. Den frågan lever fortsatt vidare.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

2 kommentarer

 1. Och med tanke på det statement Dennis gjorde med sin första bollberöring (lobben mot bortre stolpen) i sitt senaste inhopp i kombination med Loepers i mitt tycke lite sviktande form, så borde det vara läge för om inte en startplats i alla fall ett längre inhopp a´la 30 min för Dennis mot BOis!

  Även Assads vilja, inställning samt slitgöra är viktig att få på plan i ett läge där man behöver ligga högt och pressa för att bevaka en ledning eller i jakten på ett kvitteringsmål. Med tanke på att ordet skada inte figurerat i de senaste typ 15 texterna om honom, så hoppas vi att all knepig skadehistorik med parkourtrick & annat är begravet för gott…

 2. Håller med om att Olsson ska få chansen men tycker han ska byta av Kaijed i så fall.
  Loeper är för bra och behövs på plan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*