Träningsrapport 20/2: “Granen tränade äntligen ett fullt pass”

Dagens träningsrapport kommer från ett Olympiafält som för första gången på länge bjöd på plusgrader. Roligast var det faktum att Andreas Granqvist äntligen tränade ett fullt pass. Är månne vår kapten på väg tillbaka med full kraft?

Saknades gjorde: Ian Pettersson, Kalle Joelsson och Marcus Olsson.

Alex Nilsson var för en kort stund ute och gjorde ett par övningar med Sven Andersson. Assad Al Hamlawi joggade runt planen ett par gånger och samtalade med Dale Reese.

Dagens stora besked: Andreas Granqvist tränade för första gången på väldigt länge ett fullt träningspass. Han var som vanligt energisk och närvarande med sin röst hela träningen. Han vågade inte ta ut sig fullständigt i avsluten men det såg i övrigt hyfsat problemfritt ut för honom.

Träningen inleddes som vanligt med att Marcus Linnér skötte uppvärmningen. Därefter blev det den gamla hederliga kvadraten vilket som vanligt bjuder på många skratt. Mattias Lindström tog efter detta hand om lite lekfull övning.

Man delade sedan in truppen i tre olika lag och tränade tre olika avslutningsmoment: Inlägg på fyra spelare, Inspel snett inåt bakåt och lång passning upp till släpande mittfältare. Tävlingsmomentet innebar en hel del hets och gliringar.

Imponerade under övningen gjorde:

Vladislav Kreida: Fullkomligt fenomal i avsluten utifrån. Jag räknade till runt 10 avslut varav Vlad missade högst två.

Rasmus Jönsson: Riktigt vass med sina avslut i bortre när han fick passningar snett inåt bakåt.

Efter denna övning bjöds det på en ganska simpel övning där fokus låg på att spela sig ur press. Antingen med en längre boll eller ett snabbt kortpassningsspel. Övningen började trevande men blev bättre.

Till sist blev det matchspel över halvplan. Spelet var bra, även om tempot var hyfsat lågt vilket är förståeligt med tanke på att det är dagen innan match. Dock tycker jag att Granqvists pondus och krav på träningen höjde kvalitén.

Utifrån min samlade bedömning under veckan kommer HIF troligen ställa upp enligt följande imorgon:

Det bör noteras att Lundberg på mitten är lite av en osäkerhet från min sida. Men eftersom man idag använde sig av Lundberg på mitten under övningen där man skulle spela sig ur press i en övrigt ordinarie startelva, man tidigare under också provat att spela med Lundberg på mitten och att Brandur tränat väldigt lite med boll under veckan är det en högst kvalificerad gissning. Detta kommer göra att man dels går över till ett mer utkristalliserat 4-3-3, att man vänder på triangeln i mitten under anfall samt att Lundberg kommer röra sig över betydligt större ytor än vad Brandur gör.

 

Man tränade längre än vad som var tänkt dagen innan matchdag vilket betyder ungefär En Timme och 30 minuter.

 

Min Twitter: AnthonyThrn

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*